avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Factura pentru o creanta de la o firma radiata?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Factura pentru o creanta de la o firma radiata?

Am incasat o creanta de la o firma radiata prin executor judecatoresc, respectiv o despagubire in urma unui proces verbal de contraventie. In mod normal trebuia sa emit factura de venit si sa colectez TVA, dar tinand cont ca firma este radiata nu mai pot face acest lucru. Va rog foarte mult sa ma ajutati cu o solutie in acest caz: se mai emite factura? daca da, pe cine trec la beneficiar? este posibila autofacturarea?
Multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 14:55, 18 Decembrie 2014
Pe cine a executat executorul? Firma sau o persoana fizica? Banii din ce cont au fost retrasi?

TVA pentru contraventii? sunteti sigur ca ati scris corect intrebarea?
Da, am pus bine intrebarea. Suntem companie nationala de stat care aplica contraventii in cazul lipsei de rovinieta. In acest caz, prin PVCC recuperam contravaloare despagubire tarif, purtatoare de TVA. Executorul ne-a virat debitul recuperat si a mentionat in extras despagubire pentru SC X SRL!
Dar pana la urma cine a achitat acel tarif de despagubire? A fost recuperat de la firma sau de la administrator, asociat?

Ma gandesc ca puteti sa faceti factura pe numele acelei persoane. Executorul ce v-a comunicat? De unde a luat banii?
Multumesc foarte mult. Am aflat de la executor ca plata tarifului a fost facuta de catre fostul administrator al firmei contraveniente, drept pentru care am emis factura persoanei fizice.
Multumesc pentru precizare. Majoritatea celor care posteaza uita sa anunte cum s-a finalizat cazul lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de constatare a contraventiei intocmit dupa 5 luni germicor germicor Buna seara, Astazi am primit un proces verbal de constatare a contraventiei care suna cam asa: [b]ANTET[/b] Proces Verbal de Constatare a ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta ispasdina ispasdina Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei pentru ca in momentul acela nu aveam rovinieta. Acest PVCC mai are si o instiintare de plata care zice ... (vezi toată discuția)
Roviniete ioanasrl ioanasrl Am primit o amenda pt. lipsa rovinieta dupa 6 luni de zile de la data contraventiei. Pot face contestatie? Contraventia s/a savarsit cf. pv din 31.01.2012, in ... (vezi toată discuția)