Am incasat o creanta de la o firma radiata prin executor judecatoresc, respectiv o despagubire in urma unui proces verbal de contraventie. In mod normal trebuia sa emit factura de venit si sa colectez TVA, dar tinand cont ca firma este radiata nu mai pot face acest lucru. Va rog foarte mult sa ma ajutati cu o solutie in acest caz: se mai emite factura? daca da, pe cine trec la beneficiar? este posibila autofacturarea?
Multumesc foarte mult!
Da, am pus bine intrebarea. Suntem companie nationala de stat care aplica contraventii in cazul lipsei de rovinieta. In acest caz, prin PVCC recuperam contravaloare despagubire tarif, purtatoare de TVA. Executorul ne-a virat debitul recuperat si a mentionat in extras despagubire pentru SC X SRL!
Multumesc foarte mult. Am aflat de la executor ca plata tarifului a fost facuta de catre fostul administrator al firmei contraveniente, drept pentru care am emis factura persoanei fizice.
Amenda rovinieta
ispasdina
Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei pentru ca in momentul acela nu aveam rovinieta. Acest PVCC mai are si o instiintare de plata care zice ... (vezi toată discuția)
Roviniete
ioanasrl
Am primit o amenda pt. lipsa rovinieta dupa 6 luni de zile de la data contraventiei. Pot face contestatie? Contraventia s/a savarsit cf. pv din 31.01.2012, in ... (vezi toată discuția)