avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

in cazul in care o pers a decedat si i-au rsmas 5 proprietatii si o masina cum se procedeaza ? mama traieste si mai are 3 fratii.A decedat in Italia acum 7 luni, iar mama a suportat toate cheltuielile pt aducerea acasa. certificatul de deces nu a fost inca eliberat, as vrea sa stiu cui revin bunurile. si ce trebuie facut? defuncta nu avea sot si nici copii. mama este mama defunctei cui si ce revine?
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2009
dana canaziru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 13:45, 1 Iunie 2009
in cazul in care defunctul nu are sot supravietuitor si nici descendenti, masa succesorala se imparte intre celelalte clase de mostenitori, ascendentii privilegiati si colateralii privilegiati (adica parintii defunctului si fratii/surorile acestuia). etc. , iar in lipsa acestora vor veni la mostenire clasele III si IV. (in ordine ) - respectiv ascendentii ordinari si colateralii ordinari .
Daca nu a avut sotie si copii, mostenesc parintii 1/2 si fratii 1/2, din tot. La notar, in cazul in care toti mostenitorii sunt de acord.
Ei pot face un partaj imediat dupa sucesiune, si stabilii la cine care imobil ii revine in proprietate exclusiva.
Cheltuielile de inmormantare se pot trece la amsa succesorala, dar ar fi bine ca mostenitorii sa se inteleaga, sa recunoasca cheltuiala respectiva a celui care a facut-o.
Daca nu dezbateti mostenirea prin instanta, si cereti alte cote din masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - drepturile sotului supravietuitor Vasile75 Vasile75 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti o parere cu privire la o succesiune: Doi soti au trait impreuna 30 de ani si au facut avere (bunuri imobile si mobile) ... (vezi toată discuția)
Mostenire Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Mai intaii,a decedat sora mea,apoi sotul acesteia . N-au avut copii si nu a lasat,prin testament,niciunei persoane,averea lor. Ca ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor, situatie complicata sionroxana63 sionroxana63 Buna ziua. As vrea sami spuneti daca este legal sa se emita un certificat de mostenitor sotiei unui mostenitor decedat in cazul in care nu au copii. Avem un ... (vezi toată discuția)