avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere auto

In luna iulie 2014 am primit o amenda de circulatie pe care am contestat-o in justitie.(sunt in proces). Am distrus o masina pe care vreau sa o radiez din circulatie, dar de la primarie nu vor sa o scoata din evidenta (nu-mi elibereaza certificatul fiscal), pana nu platesc amenda de 270 lei. Eu nu vreau sa platesc, deoarece 99% cred ca o sa castig procesul si chiar daca il pierd pot plati jumatate din minim (90 lei) in termen de 48 ore de cand se pronunta hotararea judecatoreasca. ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 16:33, 26 Noiembrie 2014
Daca doriti sa radiati bunul mobil din evidenta fiscala,achitati amenda
In situatia in care obtineti hotarare favorabila si daca in contestatia impotriva PV ati solicitat recuperare c/v amenda,in baza hotararii definitive urmeaza sa solicitati recuperare amenda
Odata ce ai platit, nu prea mai vezi banii inapoi. Iti compenseaza viitoare taxe si impozite... iar mai faci cereri... trec lunile... samd.OUG 195/2002, art. 118 (2) "Plangerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare de la data inregistrarii acesteia pana la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti"
Nu platiti nimic!
Mergeti la registratura judecatoriei unde ati depus plangerea contraventionala si cereti sa vi se elibereze un certificat de grefa stampilat, timbrat. etc. In acel certificat sa se mentioneze ca impotriva pv cu nr... din data.... s-a depus plangere contraventionala si aceasta face obiectul dosarului..nr... Cu acest certificat de grefa mergeti la primarie. La primarie tine de abilitatea d-voastra cum veti proceda. Cunoscand tupeul si nesimtirea functionarimii de la noi, s-ar putea ca pe cei din primarie sa-i doare undeva de certificatul de grefa.
Personal l-as depune cu numar de inregistrare, in atentia directiei juridice din primarie, a directiei de taxe si impozite, chiar si a primarului. El va reprezenta primaria intr-un eventual proces de contencios ad-tiv pe care proces nu ma indoiesc ca l-ati deschide daca nu ar tine cont de actul depus (certificatul de grefa).
P.S. Faceti-va o copie dupa certificatul de grefa.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2014
DlGoe, utilizator
Multumesc. Am certificatul de grefa (fac cateva copii color) si asa voi proceda. Dar in baza carei legi se actioneaza asa? ... Daca stiti va rog!
Dar in baza carei legi se actioneaza asa?

V-ati raspuns singur, mai sus : oug 195/2002, art. 118 (2)
Certificatul de grefa este dovada obtinuta de la instanta de judecata prin care aratati celor de la primarie (in acest caz) ca ati depus o plangere contraventionala impotriva pv de constatare si sanctionare....
Pe certificatul de grefa va bazati cand cereti aplicarea dispozitiilor articolului 118(2) din oug 195/2002

Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2014
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. am contestat un pv de contraventie suspendare permis ... George0023 George0023 Buna seara. Am contestat un pv de contraventie suspendare permis conducere 30 zile,am scos certif. de grefa, mi am luat permisul inapoi, dar am pierdut in ... (vezi toată discuția)
Comuna strunga, oras targu frumos-de ce judecatorie apartine? adela05 adela05 Comuna Strunga, Oras Targu Frumos, Jud Iasi-de ce judecatorie apartine? Cumva de Judecatoria Pascani? Multumesc (vezi toată discuția)
Certificat grefa wox wox Buna seara, Am si eu o nelamurire cu certificatul de grefa.Acum cateva zile mi s-a ridicat permisul auto si cineva ma sfatuit sa fac contestatie si pe baza ... (vezi toată discuția)