Buna seara. Am contestat un pv de contraventie suspendare permis conducere 30 zile,am scos certif. de grefa, mi am luat permisul inapoi, dar am pierdut in instanta si am avut drept de apel in 30 zile de la comunicare care aproape au trecut. Intrebarea mea este daca depun cererea de apel mai trebuie sa duc si la politie iar certificat de grefa sau altceva? Are ceva ca este depus apelul in penultima zi din cele 30 care sunt legale? Multumesc celor care intr adevar raspund in cunostinta de cauza.
Nu trebuie sa mai duceti nimic, daca ati depus apel in termenul legal, politia va fi instiintata de catre tribunal despre acest lucru si va veti judeca in continuare. Va trebui sa mergeti sa predati permisul cu hotarirea definitiva legalizata, daca pierdeti si in apel.
Art 118 din OUG 195/2002
(4) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se reia în ziua următoare celei în care a fost predat permisul de conducere, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești prin care instanța a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției. Sancțiunea contravențională complementară constând în suspendarea dreptului de a conduce își produce efectele fără îndeplinirea vreunei alte formalități.