avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante furnizor apa.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante furnizor apa.

Furnizorul de apa potabila are incheiat un contract de furnizare a apei cu o asociatie de proprietari.Presedintele asociatiei nu plateste facturile la apa ,locatarii isi platesc la zi cheltuielile fata de asociatie si se constata acest lucru dupa un an si ceva.Presedintele de asociatie este in cercetare iar firma furnizoare de apa doreste sa isi recupereze paguba tot din buzunarul locatarilor care au mai platit odata apa consumata.Daca asociatia doreste sa i se mai furnizeze apa sa plateasca locatarii datoria esalonat daca nu atunci vor sista furnizarea apei.Este legal asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:21, 27 Noiembrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Legea 230/2007 Articolul 31
(1) Presedintele asociatiei de proprietari reprezinta asociatia in derularea contractelor si isi asuma obligatii in numele acesteia. El reprezinta asociatia de proprietari in relatiile cu tertii, inclusiv in actiunile initiate de asociatie impotriva unui proprietar care nu si-a indeplinit obligatiile fata de asociatie sau in procesele initiate de un proprietar care contesta o hotarare a adunarii generale a proprietarilor.
(2) Presedintele asociatiei de proprietari supravegheaza si urmareste aplicarea hotararilor adunarii generale, respectarea prevederilor statutului si acordului de asociere, precum si aplicarea deciziilor comitetului executiv. Acesta, in functie de situatie, poate propune comitetului executiv sau adunarii generale, dupa caz, masuri impotriva celor care nu respecta regulile, regulamentele, hotararile si deciziile asociatiei de proprietari, conform prevederilor legale si statutare.


Furnizorii de utilitati nu incheie contracte cu fiecare proprietar (sunt si exceptii in care se face acest lucru, unde exista posibilitatea tehnica), furnizorii incheie contractul cu asociatia prin presedinte, dar nu este regula ca acesta sa plateasca facturile, acestea trebuiau platite de administrator sau casier, el elibera banii din casa doar cand primea o chitanta! Ma mir ca nu a vazut nimeni restanta pe care o avea asociatia pe facura de apa, nici administratorul care face listele, nici cenzorul care semneaza lunar listele si nici nu au sesizat asociatia furnizorul.
Dumneavoastra trebuie sa achitati restanta, iar banii ii recuperati de la presedinte, administrator, cenzor, dupa ce ii dati in judecata, sau pe cale amiabila.
Danielaskd a scris:
Daca asociatia doreste sa i se mai furnizeze apa sa plateasca locatarii datoria esalonat daca nu atunci vor sista furnizarea apei.Este legal asa ceva?

Furnizorul a livrat apa asociatiei si este firesc sa-si primeasca banii de la asociatie.
Este normal si legal.
Este treaba asociatiei cum a gestionat activitatea, cum, cine a furat ori a inselat si nimeni nu poate sa-l oblige pe un furnizor sa livreze apa fara bani.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie restanta qubeec44 qubeec44 Buna ziua! ce se poate face in calitate de proprietari de imobile avand in vedere urmatoarea situatie: -administratorul a decedat,am platit facturile catre ... (vezi toată discuția)
Se da urmatoarea situatie: administratora de la scara blocului ... duude duude Se da urmatoarea situatie: Administratora de la scara blocului unde sta mama mea, a murit acum cateva luni. Dupa ce a murit, s-a aflat ca de 3 ani de zile nu ... (vezi toată discuția)
Dreptul la apa calda sau la apa rece Badeaic Badeaic buna ziua! fac parte dint-o asociatie de locatari in care sunt cuprinse doua scari de bloc. apa rece ne este furnizata de apanova, iar cea calda de catre ... (vezi toată discuția)