avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Returnarea unei sume de bani din perioada in care am ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Returnarea unei sume de bani din perioada in care am fost in cic de catre Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala

Buna ziua
Numele meu este Ionita Cristina si sunt angajata cu contract individual de munca cu norma intreaga la o firma privata. Am un copil nascut pe data de 01.11.2011, copil pentru care initial am solicitat concediu ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, dar am fost nevoita sa imi reiau activitatea mai devreme, incepand ce data de 15.01.2013. Pana la varsta de 2 ani pentru copil am primit supliment de insertie.
Zilele trecute am primit un plic de la ANAF precum ca am de returnat suma de 619 RON din perioada in care eu am fost in crestere ingrijire copil. Ducandu-ma la ANAF functionara care se ocupa de cazul meu mi-a precizat ca acea suma de bani provine din perioada 16.01.2013-31.01.2013.
Sunt obligata sa restitui aceasta suma de bani, deoarece am inteles ca ar exista o lege prin care noi mamele nu mai suntem obligate sa dam banii inapoi.
Va rog sa imi spuneti daca am dreptate si daca da sa imi aratati temeiul legal prin care pot sa dovedesc celor de la ANAF si de la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala ca nu au dreptul sa ma puna sa platesc din urma. Si daca ei au dreptate si trebuie sa restitui suma, eu am dreptul sa le cer suplimentul de insertie pe jumatatea de luna 16.01.2013-31.01.2013? Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Poprire anaf emanuel2001 emanuel2001 Buna ziua, Am primit o adresa de la anaf privind o poprire in val de 225 ron.Mentionez ca aceasta reprezinta suma care am primit-o ca si alocatie pt ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie Anata Anata Beneficiez de stimulentul de insertie pentru intoarcere la locul de munca inainte ca cea mica sa implineasca varsta de un an, dar recent am primit o somatie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ma confrunt si eu cu o problema! am fost in concediu ... Development01 Development01 Buna ziua! Ma confrunt si eu cu o problema! Am fost in concediu de crestere si ingrijire copil, iar dupa terminarea acesteia m-am intors la serviciu 3 luni, ... (vezi toată discuția)