Pe strada unde locuiesc se afla un teren despre care nimeni nu mai stie daca apartine cuiva. Terenul se afla intre case si probabil ca a apartinut cuiva, nu este domeniu public(gen strada, parcare etc).
Am citit despre posibilitatea de a dobandi un imobil prin uzucapiune si as dori sa stiu daca pot uza de aceasta metoda pentru a dobandi acest teren si care ar fi procedura de urmat.
Potrivit art. 6 alin. 4 din noul Cod Civil, uzucapiunile începute şi neîmplinite la data intrării în vigoare a legii noi (a noului Cod Civil) sunt în întregime supuse dispoziţiilor legale care le-au instituit, aşadar sunt supuse dispoziţiilor vechiul Cod Civil.
Potrivit vechiului Cod Civil (art. 1846-1847), condiţiile pentru a putea opera dobândirea proprietăţii prin uzucapiune presupun ca posesia să fie utilă, adică posesia să fie: continuă, neîntreruptă, netulburată, publică şi sub nume de proprietar.
Se pune intrebarea daca indepliniti aceste conditii.
Terenu se afla alaturat curtii mele, si este lasat in paragina, aproape ca nici nu mai are gard catre strada. Am incercat sa aflu daca are un proprietar si de la cadastru mi s-a spus ca nu exista carte funciara pe acel teren. Pe teren nu se afla nici o constructie.
Intrebarea mea este daca pot elimina gardul intre mine si acel teren ,sa imi extind curtea si apoi peste 10 sau mai multi ani sa cer titlu de proprietate si pe acel teren .
Uzucapiune
Borza
Buna. Mi s-a pus in vedere sa precizez actiunea de uzucapiune referitor la temeiul legal daca este dupa dispozitiile Cod civil sau a Legii 115/1938.
Avand in ... (vezi toată discuția)