avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract vanzare cumparare cu clauza uzufruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract vanzare cumparare cu clauza uzufruct viager

Buna seara, va deranjez cu o rugaminte:
Tatal meu, unic proprietar, a incheiat un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager. Eu am aflat de acest contract abia dupa decesul lui, respectiv in decembrie 2012. Parintii mei sunt divortati, nici unul nu s a recasatorit, iar eu sunt unicul mostenitor. Imobilul a fost vandut cu aceasta clauza, fiicei concubinei tatalui meu. Problema este ca el era alcoolic, era pensionat pe caz de boala (diagnosticat ca fiind depresiv).

Imediat dupa aflarea scurtei istorii de mai sus, le am actionat in judecata pentru anularea acestui contract (procesul a fost deschis pe fondul anularii actului din cauza lipsei de discernamant). Fiind depresiv, urma un tratament medicamentos, iar acest tratament in combinatie cu alcoolul, excludea posibilitatea de a avea discernamant.

Acest proces a avut rezolutie nefavorabila pentru mine, deoarece raportul IML a precizat ca era doar depresiv, deci avea discernamant. Fiind mort, nu aveau cum sa constate si problema etilismului cu care se confrunta.
Mentionez ca nu s au audiat martori, martori care confirma alcoolismul.
Nu s a audiat medicul care il monitoriza la spitalul Obregia pt problemele psihice, medicii de la spitalul Fundeni unde a fost operat de ciroza hepatica, dobandita in urma consumului excesiv de alcool.

As dori sa fac recurs, dar nu stiu daca o a doua instanta o va contesta pe prima. Avocata care m a reprezentat sustine ca sansele la recurs sunt minime.
Cum as putea contesta decizia IML, care atesta discernamantul, desi el nu l mai avea de ceva vreme?
Exista vecini care pot veni ca martori, pt a confirma etilismul cronic.

In concluzie, credeti ca am vreo sansa sa recuperez casa?

Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Bolile cronice pot afecta soferul? daria10 daria10 As vrea sa stiu si eu ce rezolvare as putea avea in cazul urmator:soferul e bolnav de ani de zile de ciroza hepatica (deci nici picatura de alcool tot de atata ... (vezi toată discuția)
Obtinere tutela bolnav psihic Yrreall42 Yrreall42 Buna ziua !Tatal meu este diagnosticat cu alzheimer si parkinson. Este agresiv,alcoolic si aduna lucruri din gunoaie permanent. Nu se poate comunica cu el ... (vezi toată discuția)
Cnas nu vrea sa deconteze medicamente dorinn872010 dorinn872010 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o idee sau un sfat in legatura cu o problema la CNAS. Am fost diagnosticat cu Leucemie/Lymphom cu celule T adulte (Adult ... (vezi toată discuția)