avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Extradare intr-un stat in care pedeapsa poate fi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Extradare intr-un stat in care pedeapsa poate fi taierea mainii

Buna seara. Am si eu o intrebare.Este legala acordarea extradarii intr-un stat in care pedeapsa ar consta in taierea unei maini?
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 21:03, 28 Noiembrie 2014
Nu sunt multe tari in lume care au acorduri de extradare cu tarile musulmane, in care se mai practica aceasta pedeapsa. Romania cu siguranta nu are.
Daca dovediti ca se taie mana nu se va extrada persoana.
Statul poate si sa dea garantie ca nu taie mana.
Insa, nu mereu se respecta intelegerile cred eu...
Mai depinde si de ce stat e vorba...
Depinde de cetatenia persoanei. Daca e cetatean roman si a fost condamnat pentru o fapta care acolo se pedepseste astfel (pe teritoriul acelui stat), viata cetateanului roman sau sanatatea lui nu va putea fi pusa in pericol tocmai de statul roman. Strict formal, Romania nici nu are conventii de extradare cu astfel de state, unde sistemul judiciar nu respecta niciun fel de tratate internationale, care nu respecta nici macar drepturile omului.
Daca persoana e cetatean al respectivului stat iar aici sta fara niciun fel de drept, el poate fi deportat in tara de origine, dar nu extradat. Acea persoana ar putea cere azil politic daca poate face dovada ca ii este pusa viata in pericol in respectivul stat. Depinde de ce stat vorbim: daca e Siria Afganistan, lucrurile's clare, dar daca e vorba de Iran, Arabia SAudita sau chiar Turcia...e mai complicat.
Nicidecum.
Daca exista riscut sa ii taie un membru Romania nu il poate trimite la asa ceva daca este cetatean roman.
Poate chiar si obtine azil politic as putea considera dar depinde si despre ce fapta e vorba si cat de periculos este...
Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2014
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nicidecum.
Daca exista riscut sa ii taie un membru Romania nu il poate trimite la asa ceva daca este cetatean roman.
Poate chiar si obtine azil politic as putea considera dar depinde si despre ce fapta e vorba si cat de periculos este...


Oricum pedeapsa e una posibila, nu sigura. Deci cetateanul nu prea are argumente. Din cate stiu eu Sharia ca politica de stat e implementata doar in Afganistan. Restul sunt presupuneri, temeri si alte asemenea. Daca ii taie cineva mana e comunitatea locala, nu statul prin reprezentantii sai (adica nu exista hotarare judecatoreasca cu asemenea sentinta oficiala decat in statele islamice). Deci sa nu facem confuzii. Iar statul roman nu poate refuza extradarea pe motiv ca respectivul are o disputa cu vecinul, cu cumnatul sau cu popa din localitate care vrea sa-i dea cu toporul peste maini.
Asa ma duc si eu in Germania sa stau pe banii lor degeaba pentru ca in Romania risc sa ma omoare unii care-mi vor raul....am niste datorii la camatari de exemplu :)))
Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2014
adema1980, utilizator

Alte discuții în legătură

Extradarea !! chris68 chris68 salut..cine stie daca un cetatean roman care a fost judecat definitiv intr-o tara membra Schengen si mai are de executat un rest de pedeapsa de mai putin de un ... (vezi toată discuția)
Tari cu care romania nu are tratate de extradare bagobond bagobond Poate cineva sa-mi dea o lista (sau cateva exemple) de tari cu care Romania nu are tratate de extradare? Gen Siria? Asta inseamna ca aici ,si daca esti ... (vezi toată discuția)
Problema cazier thepatriot thepatriot Buna ziua! Am o intrebare la dvs... Daca o persoana de cetatenie romana este condamnata pe teritoriul unui alt stat, nemembru UE,si cere sa fie transferata in ... (vezi toată discuția)