avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Problema cazier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Problema cazier

Buna ziua! Am o intrebare la dvs... Daca o persoana de cetatenie romana este condamnata pe teritoriul unui alt stat, nemembru UE,si cere sa fie transferata in romania, cum isi mai executa pedeapsa? mai exact,cu cate luni la an isi va ispasi sentinta? dupa terminarea sentintei va avea cazier? Dar daca isi ispaseste pedeapsa pe teritoriul acelei tari,va avea cazier in romania?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: thepatriot , utilizator 17:04, 7 Martie 2011
1.cazierul judiciar exista indiferent de tara potrivit tratatelor internationale la care Romania este parte.
2.odata condamnat pe teritoriul ungariei de ex isi ispaseste acolo pedeapsa pana cand va fi eliberat ( conditionat,pedeapsa executata etc)
3 pentru a opera transferul despre care vorbiti este nevoie de extradare ceruta de statul roman (Reglementata in cap. II, t. I, art. 9 pen., partea generala, act prin care un stat , pe al carui teritoriu s-a refugiat un infractor, il preda pe aceasta la cererea altui stat.Extradarea este un act bilateral ce intervine intre doua state si se acorda pe baza de conventie internatioanal, pe baza de reciprocitate sau, in lipsa acestora, in temeiul legii.In tratatele si conventiile de asistenta juridica, la care este parte si Romania, sunt prevazute conditiile de acordare a extradarii (ex. infractiunea sa fie savarsita pe teritoriul statului solicitant, infractorul sa fie cetatean strain sau apatrid, sa nu aiba drept de azil etc).Legea penala romana nu admite extradarea cetatenilor romani, a persoanelor fara cetatenie care domicileaza in Romania, a cetatenilor care au primit drept de azil in tara noaastra.Ea se duce la indeplinire prin Ministerul de Externe.Constitutia Romaniei trateaza extradarea la art.19 (cetateanul roman nu poate fi extradat din Romania, cu exceptia conventiilor internationale, art. 19 , alin.2; extradarea se hotaraste de justitie s.a)A se vedea si Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciara in materie penala.
Am fost condamnat la 5 ani cu executare pt frauda de carti bancare. Am executat jumatate din pedeapsa iar dupa legea statului in care ma aflu am dreptul la eliberare conditionata. Problema este k fiind o tara corupta mi se refuza eliberarea fara nici un motiv, tin sa precizez k am un comportament exemplar si nici vreo datorie fata de stat. Ce ma sfatuiti? Cum credeti k ar fi mai bine sa procedez? Daca as cere sa fiu transferat in romania pot fi eliberat la jumatate din pedeapsa sau care este legea din romania?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extradarea !! chris68 chris68 salut..cine stie daca un cetatean roman care a fost judecat definitiv intr-o tara membra Schengen si mai are de executat un rest de pedeapsa de mai putin de un ... (vezi toată discuția)
Extradare intr-un stat in care pedeapsa poate fi taierea mainii scafesandreea scafesandreea Buna seara. Am si eu o intrebare.Este legala acordarea extradarii intr-un stat in care pedeapsa ar consta in taierea unei maini? (vezi toată discuția)
Strainatatea- o solutie? nccionut nccionut buna ziua, am si eu o nedumerire.am citit pe internet nenumarate articole unde , unii infractori aleg sa fuga din tara in timp c sunt cercetati in stare de ... (vezi toată discuția)