Am reusit sa-i iau concediu 14 zile si sa-mi dau demisia cnf art. 79 cu preaviz pe durata concediului. Am imtrebat cand mi se incheie carte de munca si mi s-a spus ca la sf lunii iunie si ca trebuie sa o astepte ei de la ITM. Pentru ca stiu ca se vor razbuna si vor umbla cu meschinarii, as dori sa stiu cam cat dureaza sa-mi inchida cartea de munca si cum este legal sa procedez.
1. Angajatorul trebuie sa duca decizia de incetare a CIM la ITM (imediat dupa ce expira preavizul) unde se va inchide si carnetul de munca.
2. Luati legatura cu ITM sa va spuna cand sa va duceti sa-l luati de la ei, nu de la angajator.
Va multumesc. Ei mi-au spus ca la noi in firma nu se facv lichidari si ca la sfarsitul lunii vor duce demisia si apoi vor astepta raspuns de la ITM si ca sa ma duc tot la ei sa ridic cartea de munca. Mi-ar conveni mai mult sa ma duc la ITM...
1. Angajatorul trebuie sa duca decizia de incetare a CIM la ITM (imediat dupa ce expira preavizul) unde se va inchide si carnetul de munca.
2. Luati legatura cu ITM sa va spuna cand sa va duceti sa-l luati de la ei, nu de la angajator.
Dl Valeriu , dar este legal sa se desfasoare perioada de preaviz in acelasi timp cu concediul de odihna?