avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pot da in judecata primaria?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pot da in judecata primaria?

Buna ziua,

Am o intrebare. Vreau sa spun ca am fost la primaria orasului in care am domiciliu pentru a-mi oferi un certificat fiscal si stampilele necesare pe fisa de inmatriculare in vederea inmatricularii vehiculului.
Masina a cumparat-o mama in Leasing, iar anul acesta leasingul s-a terminat.

Cei de la primarie m-au determinat sa platesc inca o data impozitul auto pe 5 ani, platit de mama o data catre firma de leasing. Au vrut sa le aduc contractul de leasing, facturi, le-am adus tot si totusi directorul nu a vrut sa aprobe, fiindca nu am dovada de plata.

Am fost nevoit sa platesc impozitul pe 5 ani inca o data, o suma de 420 de lei. A trebuit s-o platesc fiindca nu aveam timp sa ma cert, avand programare la inmatriculari.

Asa ca, vreau sa va intreb daca pot da in judecata primaria si sa-mi obtin banii inapoi?
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 11:27, 29 Noiembrie 2014
Puteti da primaria in judecata pentru recuperarea banilor.
Care ar fi procedura ?
ardinculori a scris:

Care ar fi procedura ?

Ca in orice litigiu civil. Fie cititi Codul de Procedura Civila, recomandat cu caldura, si veti sti ce sa faceti de acum in colo, in toate fazele procesului, fie cautati pe forumuri. Dar daca asteptati sa va stabileasca cineva strategia, sa va compuna cererea, sa va formuleze apelul, recursul, etc., asteptati degeaba. Asta este o meserie, meseria de avocat. Una este sa contesti in instanta o amenda auto si alta este sa soliciti niste bani, de la stat.
Daca tot insistati sa va reprezentati singur, va recomand sa incepeti prin a face un studiu serios pe net, de jurisprudenta, sa vedeti legislatia fiscala aplicabila, foarte stufoasa la noi, care se schimba mai frecvent decat directia vantului si abia pe urma, daca mai aveti suflu, puteti incepe procedura.
Am combatut intotdeauna pretentiile avocatilor de pe net, dupa care nu ar trebuie nici sa stranutam fara sa fim asistati de ei, dar aici chiar cred ca aveti nevoie de avocat. Si inca de unul bun!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat masina crezand ca are timbrul de mediu platit. costelcrl costelcrl Buna seara, Am cumparat recent un autovehicul, crezand ca are taxa de timbru platita (asa m-a informat fostul proprietar dar fara sa-mi dea vreo chitanta sau ... (vezi toată discuția)
Chitanta taxa auto Bazu2u Bazu2u Buna ziua, Am cumparat o masina inscrisa in RO.Prima inmatriculare a fost in 07.2007;masina luata in leasing de noua de proprietar, dupa expirarea ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin anna2005 anna2005 Buna seara!Am si eu o problema,va rog ajutati-ma cu un raspuns.Zilele trecute,imi asteptam o prietena intr-un supermarket,..si invartindu-ma de colo-colo,.sa ... (vezi toată discuția)