Buna ziua,am urmatoarea situatie.:
- la un loc de veci(2.25*2.50 practic sunt 2 morminte) dobandit prin mostenire de la parinitii mei sunt detinute astfel partile:
-bunicul decedat din 1999 fara mostenitori 3/4
-eu si sora mea 1/4.
Am platit toata datoria acumulata din anul1999- EU -pentru ca sora mea nu se implica:frantic:-am concesionat tot locul pe o perioada de 25 de ani.
Eu doresc sa pastrez doar un mormant ,iar celalat il pot vinde.(am inteles ca se vinde doar constructia de pe el respectiv acolo am racla cu 2 etaje).
Stiu ca trebuie facuta iesirea din indiviziune .Aceasta se face la un notar si o facem eu si sora mea sau doar eu care am dovada ca am platit tot.....
Multumesc>
Da....posibil...daca e asa poate sa doneze un mormant din locul de veci. Vorbea ceva de iesirea din indviziune, de fapt un partaj de folosinta, si de aceea am intrebat ca sa fie clar. Si inacest caz facea partaj de folosinta si dona locul ce ii revenea in urma partajului.
Atunci donati un mormant din locul de veci, adica cota parte de 1/2. Instrainarile de locuri d eveci nu se pot face decat prin donatie sau prin succesiune. Daca Cimitirul apartine de Primarie puteti dona oricui, daca este parohial atentie la ce se stipuleaza in Actulde concesiune este posibil sa nu l puteti dna decat la rude pana la grad 4.