Buna, am o nelamurire si as dori sa aflu cu exactitate daca tata trebuie sa stea acasa o luna in cel de-al 3-lea an din dreptul meu? mentionez ca in 24 noiembrie trebuia sa ma intorc la servici, cu o luna mai repede pt ca avea tata dreptul la o luna (copilul face 2 ani in 24 decembrie) eu mi-am prelungit si am primit dreptul de a sta acasa inca 12 luni conform certificatului adica din 19 noiembrie 2014 pana in 19 noiembrie 2015, cei de la servici au zis ca va trebui sa ma intorc inapoi in 19 octombrie 2015 adica cu 3 luni mai repede de a implini copilul 3 ani pt ca trebuie sa stea si tata acasa din dreptul meu din cele 12 luni la care am dreptul prin acel certificat! nu e logic,normal si corect si nu am vazut sa fie specificat acest lucru in lege, daca am copilul cu handicap sa ma oblige sa merg la lucru cu o luna mai devreme de expirarea certificatului de incadrare in grad de handicap.Normal zic eu tata ar trebui sa stea acasa din 19 noiembrie pana in decembrie cand face copilul 3 ani. Cei de la ajpis au sustinut acelasi lucru ca asa e legea! da e asa, tata are dreptul de a sta acasa daca indeplineste conditiile dar nu din perioada in care are mama dreptul! cei de la protectia copilului au zis ca sunt prima mama de la care aude asa ceva! deci ? va rog sa ma lamuriti!
1. Daca tatal copilului indeplineste condirtiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) atunci se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile indiferent daca tatal copilului intra sau nu cel putin o luna in CCC.
2. Daca tatal indeplineste conditiile si nu si-a luat pana acum o luna de CCC o poate lua oricand, cel ami tarziu in ultima luna inainte de a a se termina CCC al dvs. (pana la varsta de 3 ani).
3. Solicitati celor de la AJPIS sa va dea in scris raspuns la intrebarea dvs. (merge si pe e-mail).