buna,sunt in concediu de crestere copil,baiatul in 3 decembrie implineste varsta de 2 ani ,tatal poate sta in ultima luna (cel obligatoriu) pentru cresterea copilului,daca inainte de nasterea copilului a avut o intrerupere in munca mai mult de 1 luna? mai precis baiatul sa nascut in 3 decembrie 2013,iar sotul din 13.03.2013 pana in 07.05.2013 nu evidentiaza nicaieri,nu a avut loc de munca. Daca el nu beneficiaza de acea luna,pot beneficia eu in locul lui?
Din ce spuneti dvs, tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia CCC, situatie in care durata CCC pentru dvs nu se mai reduce cu o luna.
In speta, puteti sta in CCC pana la 3 decembrie, inclusiv.
1. - Pentru a putea sta in CCC pana implineste copilul 2 ani trebuie sa depuneti la AJPIS dovada ca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a intra in CCC.
- In caz contrar AJPIS va suspenda plata indemnizatiei incepand cu data de 4 noiembrie.
2. Dovada o reprezinta adeverinta de la Fisc cu veniturile pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
Buna,eu am fost la AJPIS,am dus stagiu de cotizare a sotului pe perioada de 12 luni inapoi de la nasterea copilului,in care lipseste comlet luna a 4a(aprilie),cei de la AJPIS au spus ca nu conteaza aceea luna degeaba ii lipseste,ca ei nu stiu cum au socotit ca nu conteaza acea luna.Unde a cerut stagiu de cotizare i-au spus ca se vede clar ca luna aprilie ii lipseste complet,dar nu o pot trece pe hartie.Pe stagiu de cotizare ii specificat luna 1,2,3, 5,6 etc.Atunci la AJPIS de ce nu iau in considerare luna a 4a care ii lipseste?