avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Durata indemnizatiei
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Durata indemnizatiei

buna,sunt in concediu de crestere copil,baiatul in 3 decembrie implineste varsta de 2 ani ,tatal poate sta in ultima luna (cel obligatoriu) pentru cresterea copilului,daca inainte de nasterea copilului a avut o intrerupere in munca mai mult de 1 luna? mai precis baiatul sa nascut in 3 decembrie 2013,iar sotul din 13.03.2013 pana in 07.05.2013 nu evidentiaza nicaieri,nu a avut loc de munca. Daca el nu beneficiaza de acea luna,pot beneficia eu in locul lui?
Cel mai recent răspuns: OlahMelinda , utilizator 14:38, 6 Octombrie 2015
Din ce spuneti dvs, tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia CCC, situatie in care durata CCC pentru dvs nu se mai reduce cu o luna.

In speta, puteti sta in CCC pana la 3 decembrie, inclusiv.
1. - Pentru a putea sta in CCC pana implineste copilul 2 ani trebuie sa depuneti la AJPIS dovada ca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a intra in CCC.
- In caz contrar AJPIS va suspenda plata indemnizatiei incepand cu data de 4 noiembrie.

2. Dovada o reprezinta adeverinta de la Fisc cu veniturile pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
Buna,eu am fost la AJPIS,am dus stagiu de cotizare a sotului pe perioada de 12 luni inapoi de la nasterea copilului,in care lipseste comlet luna a 4a(aprilie),cei de la AJPIS au spus ca nu conteaza aceea luna degeaba ii lipseste,ca ei nu stiu cum au socotit ca nu conteaza acea luna.Unde a cerut stagiu de cotizare i-au spus ca se vede clar ca luna aprilie ii lipseste complet,dar nu o pot trece pe hartie.Pe stagiu de cotizare ii specificat luna 1,2,3, 5,6 etc.Atunci la AJPIS de ce nu iau in considerare luna a 4a care ii lipseste?
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2015
OlahMelinda, utilizator
1. Faceti o sesizare la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro

2. Cu raspunsul primit va prezentati la AJPIS.
Si ce ar trebui sa scriu in aceea sesizare la ANPIS? Multumesc de raspuns

Alte discuții în legătură

Reluarea indemnizatiei de somaj dupa ccc rellys rellys -sunt in concediu de crestere copil pana la data de 14 septembrie2015/2ani -am intrat din somaj -tatal nu doreste sa beneficieze de acea luna -ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil si suplimentul de insertie aly_laz aly_laz Buna ziua, Copilul meu este nascut pe 6 februarie 2013. Am optat pentru CCC 1 an. Vreau sa ma intorc la serviciu la 1 ianuarie 2014, adica cu cateva zile ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Alexandramarin Alexandramarin Buna ziua, Daca o salariata intra in concediu pentru crestere copil pana cand copilul implineste 1 an si apoi revine la munca, ce se va intampla cu ... (vezi toată discuția)