avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatie pentru modificari in apartamente
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatie pentru modificari in apartamente

Situatia este in felul urmator:Am cumparat in 2011 un apartament prin programul prima casa (2 camere,hol,balcon inchis,baie).In apartament au fost facute usoare modificari de catre vechii proprietari (a fost inchis balconul,spart un zid micutcare nu e de sustinere,si a fost inchisa treceeea din camera spre balcon).Cand am cumparat ap. evaluatorul a facut poze exact asa cum era apartamentul,deci eu nu am facut nici o modificare.Problema mea este ca ceilalti vecini au facut nenumarate modificari fara autorizatie, unii au spart chiar si ziduri de sustinere, altii au desfintat aerisirea de la debara,altul de la parter si-a extins balconul etc...Daca eu vreau sa ii reclam pentru aceste lucrari, voi avea si eu de suferit?Ma vor pune sa refac la loc cum a fost, imi vor da amenda(chiar daca nu am facut eu modificarile si pot dovedi acest lucru)???Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: daiana1976 , utilizator 19:44, 28 Noiembrie 2014
1-Orice modificare in proprietatea individuala se poate executa cu parcurgerea etapelor ,
obtinerea acordurilor lrgal prevazute
L nr 230/2007 Art. 11
(1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.

2-.
Daca eu vreau sa ii reclam pentru aceste lucrari, voi avea si eu de suferit?

Care ar fi justificarea unor eventuale reclamatii impotriva vecinilor ?
Evident ca in caz de reclamatie ,dvs ati avea de suferit chiar si numai din punct de vedere al relatiilor/raporturilor intre vecini
Eventuala dvs reclamatie ar deternina si pe alti vecini sa repete actiunea dvs,respectiv sa va reclame,situatie in care si dvs ati suferi controale si verificari din partea autoritatilor
Daca dvs puteti proba ca modificarile executate la apartament provin perioadei anterioare achizitiei,daca se poate proba vechimea acestora,posibil sa nu suportati amenzi
Multumesc de raspuns.
Justificarea cred ca este destul de clara:1: a fost afectata strctura de rezistenta a blocului,deci siguranta mea; 2:nu au aprobarile necesare pentru acele modificari.
Dar aici nu discutam de ce justificare am eu, ci de ce justificare au ei cand au incalcat legea si mi-au pus in pericol siguranta(exagerez putin, dar...cam asa e).Da, eu pot proba ca nu am adus nici un fel de modificare apartamenului.Ar trebui sa consult un avocat sa ma indrume?
Sau poate ma lamureste cinva concret cu vreo lege care sa specifice ceva si in legatura cu un apartament modificat inainte de achizitie?Multumesc frumos!!!
Ultima modificare: Vineri, 28 Noiembrie 2014
daiana1976, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problemă geam baie Daniela B.. Daniela B.. Bună ziua, Am cumpărat un apartament a cărui baie are geam cu deschidere în balconul vecinului. Aşa a fost prevăzut proiectul, blocul fiind unul vechi ... (vezi toată discuția)
Demolare debara de catre fostul proprietar vasiauvi vasiauvi Buna ziua, Am cumparat un apartament cu trei camere (cu Prima Casa) acum cateva luni in urma. Apartamentul a fost modificat de catre fostul proprietar, mai ... (vezi toată discuția)
Modificare balcon carmen2011 carmen2011 Buna seara Am hotarat sa marim camera si am demontat tamplaria veche(ferestrele care desparteau camera de balcon) si usa de la balcon.Pe langa acestea am ... (vezi toată discuția)