avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare bani chirie prin retinere de bunuri
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare bani chirie prin retinere de bunuri

buna ziua. Am un spatiu dat in chirie, de o luna de zile a expirat contractul si nu mi-am recuperat toti bani, chiriasul vrea sa plece din spatiul meu. Intrebarea este: Pot sa-i opresc 2 utilaje garantie pana ce imi recuperezi bani sau nu ? este legal sau ilegal? Ce pot sa fac in asemenea situatie ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mioara Stament , Traducator autorizat 10:57, 2 Decembrie 2014
Este incheiat la notariat sau inregistrat la organul fiscal, contractul? In acest caz puteți merge la un executor judecatoresc care să valorifice un bun sau să poprească sumele de bani de pe contul fostului chiriaș.
Buna ziua, nu sunt avocata, dar cred ca e simplu.Ma explic, chiriasul nu v-a platit chiria si contractul a expirat deci nu este Legal ce face el, in acest caz va sfatuiesc sa face-ti un document semnat de ambele parti ca aceste utilaje sunt lasate in spatiu pentru plata datoriei.Nu vad ca ar fi ilegal, dar ma repet sa fie semnat de ambele parti.
Succes.
dar chiriasul nu vrea sa facem nici acele documente garantie pentru bani
este inregistrat la organul fiscal
legal nu cred ca poti retine niciun utilaj-cred ca e sechestrare de bunuri si poate sa-ti faca plangere penala pentru asta. este de vazut ce clauze mai ai in contract si in cat timp poti bloca conturi sau bunuri cu executor. cred ca daca pleaca chiriasul, greu vei mai recupera banii legal. asa ca cred ca cea mai buna solutie este sa incerci sa-i blochezi utilajele (cale pe care nu cred ca ti-o va recomanda un avocat) si cred ca va fi mai usor de convins sa-ti dea banii. daca se ajunge sa-ti faca plangere penala, iti ajunge timpul sa i le blochezi cu executor si nu cred ca vei avea de suferit in acest sens. doar o parere, dar daca nu gasesti o solutie care sa-ti rezolve problema mai bine e de luat in calcul.

Alte discuții în legătură

Evacuare chiriasi elyn elyn Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: Am inchiriat unei personae apartamentul si a expirat contractual de inchiriere, ... (vezi toată discuția)
Retineri salariale! silviu_mirel silviu_mirel Lucrez la o institutie publica! Aceasta din urma acorda o compensatie pentru chirie, fapt pentru care ne-au solicitat contract de inchiriere! Acum au ... (vezi toată discuția)
Contract comodat vs. contract inchiriere apartament magic9pm magic9pm Am avut experiente neplacute cu chiriasii in trecut ( cu contract de inchiriere la fisc)......dupa ultimii am platit datorii de 3100 RON . Acum , un coleg ... (vezi toată discuția)