avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... accident mortal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

accident mortal

daca in cazul accidentului mortal ce articol de lege prevede ca au dreptul la despagubiri materiale , mama si fratii decedatului
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 16:25, 28 Noiembrie 2014
Cred ca aveti in vedere de fapt despagubirile morale si nu materiale, care se pot acorda descendentilor, ascendentilor, precum si fratilor si surorilor, in temeiul art. 1391 noul Cod civil.

Despagubiri materiale se pot acorda in temeiul art. 1390, dar numai celor carora victima le presta intretinere.
Ultima modificare: Vineri, 28 Noiembrie 2014
Avocat Paula Alina Lupu, Avocat
Din dispozitiile art. 3 si 9 din Legea nr.136/1995 rezulta ca dreptul persoanelor prejudiciate – parti civile – se naste in momentul producerii evenimentului rutier, adica din momentul riscului asigurat. Tertul prejudiciat are o actiune directa impotriva asiguratorului, in baza contractului de asigurare, care, pe de o parte, este o stipulatie pentu altul, producandu-si efectele in beneficiul unei terte persoane, iar pe de alta parte, transfera raspunderea juridica civila din persoana asiguratului in persoana asiguratorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident mortal roxi1379 roxi1379 In urma unui accident nefericit, socrul meu a decedat. Persoana care l-a accidentat mortal are asigurare RCA la o societate de asigurari din Romania. Care sunt ... (vezi toată discuția)
Obligatii la sume catre spital ? un sfat nikolos nikolos in urma unui accident rutier eu fiind inculpat partile vatamate si-au cerut drepturile prin instanta . Am primit acasa Minuta Penala in care la partile ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie, dauna totala. dorel92 dorel92 Acum ceva timp am tamponat din spate o masina...un el si o ea in varsta de 60 de ani. A fost chemata ambulanta si politia, am mers impreuna la spital ptr ... (vezi toată discuția)