avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pret unitar factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pret unitar factura

Buna,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Utilizez un soft, in care, pot tine pretul de lista de vanzare in vauta sau RON cu 2 zecimale. Tin cursul valutar cu 4 zecimale, iar, clientilor pot sa le acord un discount in procente. Pe factura emisa, afisez doar pretul final de vanzare. Aplicatia calculeaza valoarea in RON a produsului respectiv (pret lista*curs valutar*(1-discount))*cantitate, rezultand de aici, un numar de minim 6 zecimale. Rotunjeste aceasta valoare, cu 2 zecimale.
Pana acum, am afisat pretul unitar pe factura emisa cu 5 zecimale, dar recent am primit reclamatii de la unul dintre clienti, cum ca aceasta nu ar fi ok. Spunea dansul, ca pretul unitar trebuie afisat cu 2 zecimale. Din toate calculele si incercarile mele nu am reusit asa ceva.
Va rog mult, daca, in legislatie exista ceva reglementari referitoare la acest aspect, spuneti-mi pentru a ma documenta putin.

Va multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: lumi71 , utilizator 08:45, 2 Iunie 2009
DanIoan a scris:

Buna,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Utilizez un soft, in care, pot tine pretul de lista de vanzare in vauta sau RON cu 2 zecimale. Tin cursul valutar cu 4 zecimale, iar, clientilor pot sa le acord un discount in procente. Pe factura emisa, afisez doar pretul final de vanzare. Aplicatia calculeaza valoarea in RON a produsului respectiv (pret lista*curs valutar*(1-discount))*cantitate, rezultand de aici, un numar de minim 6 zecimale. Rotunjeste aceasta valoare, cu 2 zecimale.
Pana acum, am afisat pretul unitar pe factura emisa cu 5 zecimale, dar recent am primit reclamatii de la unul dintre clienti, cum ca aceasta nu ar fi ok. Spunea dansul, ca pretul unitar trebuie afisat cu 2 zecimale. Din toate calculele si incercarile mele nu am reusit asa ceva.
Va rog mult, daca, in legislatie exista ceva reglementari referitoare la acest aspect, spuneti-mi pentru a ma documenta putin.

Va multumesc anticipat...

Deoare cea mai mica moneda divizionara este 1 ban adica 0.01 lei, majoritatea softurilor au fost adaptate sa lucreze cu 2 zecimale. Este neplacut sa vezi pe factura de intrare pret cu multe zecimale, introducerea in programul de contabilitate este anevoiasa tot incercad sa rotunjesti. Pentru softisti nu este complicat sa faca o formula de calcul al pretului (valuta, discout etc) sa obtina un pret cu 2 zecimale si acesta sa fie inmultit cu cantitatea pentru a obtine valoarea. Am vazut situatii si mai hilare cand pretul listat pe factura era cu 2 zecimale, dar calculul era facut cu multe zecimale, inchipuiti-va ce migaloasa este introducerea de catre primitor a unei astfel de facturi, si cate corectii trebuiesc facute.

Succes!
reglementare legala in acest sens, nu stiu sa existe, dar este corect sa va adaptati softul dupa cerintele partenerilor.
Cititi legea denominarii. Cred ca acolo apare precizat faptul ca pretul de vanzare afisat va fi cu doua zecimale. Luati legatura cu informaticianul care v-a pus la dispozitie programul, orice se poate modifica la un soft, indiferent de tipul softului,
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret de intrare 0.01 mona rogoz mona rogoz am o nelamurira as dorii putin ajutor. Am o factura cu 10 produse la un pret si alta pozitie cu acelas produs cu pret 0.01 mentionez ca am gest glob ... (vezi toată discuția)
Zecimale in declaratia vamala export non-ue bionut bionut Salutare! Ma confrunt cu urmatoarea situatie in completarea declaratiei vamale de export, in cazul preturilor cu mai mult de 2 zecimale (2 zecimale fiind ... (vezi toată discuția)
Apa rece - pret / mc nicu1961 nicu1961 de ce variaza luna de luna pretul afisat la intretinere pt 1 mc de apa rece? care este pretul corect al 1mc apa rece azi 20.10.2010 ,inclusiv apa menajera ... (vezi toată discuția)