avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general pret de intrare 0.01
Discuție deschisă în Contabilitate în general

pret de intrare 0.01

am o nelamurira as dorii putin ajutor. Am o factura cu 10 produse la un pret si alta pozitie cu acelas produs cu pret 0.01 mentionez ca am gest glob valoric . Multumesc
Cel mai recent răspuns: ionliliana , utilizator 16:35, 9 Martie 2010
Pretul de intrare de 0.01 reprezinta de fapt un discount acordat de furnizor. Cand se intocmeste NIR-ul se calculeaza ca la oricare alt produs, numai ca adaosul aferent acelui produs(col." TVA af.pretului de vazare total") va fi foarte mare. Se mai poate inregistra si ca discount acordat de furnizor, dar depinde daca produsul respectiv(cu pret 0.01) a intrat fizic sau a fost atasat pentru a masca o reducere comerciala.
deci au intrat 10 produse la 1.5 si 2 produse la 0.01 dar nu stiu cum sa fac nir ca programul pe carel fol nu ma lasa sa introduc pret de vinzare cica e nr prea marein factura toate le am trecut pe 371si cele doua ar trebui sa introduc pe 767 dar fara pret nu am sici o val la 767
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2010
mona rogoz, utilizator
Pentru modificarea nr.de linii/NIR cred ca poti sa intri pe setari documente (daca folosesti CIEL pot sa te ajut concret). Altfel, poti sa o rezolvi astfel(daca cele doua produse cu pret 0.01 sunt aceleasi cu pret 1.5) :
- inregistrezi in NIR 12 produse cu pret 1.5 (371=401)
- inregistrezi in 767 diferenta dintre valoare furnizor din NIR si valoare furnizor din factura, care reprezinta de fapt 2*(1.5-0.01) (401=767)
Daca pun 12 prod la 1.5 si 2 le pun cu minus la 1.5 NIR imi corespunde si am si in 767 valoarea celor doua prod Oare e OK asa ?
De asta este important daca cele doua produse exista fizic. De exemplu :
- oferta furnizor 10 sticle Timisoreana + 2 gratis, iar faptic intr-adevar receptionezi 12 sticle. Atunci NIR-ul nu este corect pentru ca tu receptionezi doar 10 sticle.
- oferta furnizor la 10 sticle Timisoreana 20% discount, iar pe factura apar cele doua sticle la pret 0.01 (reprezinta in fapt discountul), in fapt tu receptionezi doar 10 sticle. Atunci NIR-ul este corect si in 767 apare suma discountului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discounturi nenesa nenesa Buna seara.Nu stiu ce sa mai cred cu atatea pareri.Spun simplu problema:pe o factura de marfa se acorda discount(bonus) (ex.180x0.010= -1.80+(-tva 0.34). Cum ... (vezi toată discuția)
Completare n.i.r. 123IONUT 123IONUT Buna ziua, Unele facturi de la Metro au anumite produse cu discount care apare (evidentiat pe fiecare produs in parte) in subsolul facturii si scazut din ... (vezi toată discuția)
Discount pe factura furnizorului vioviod vioviod Am cumparat marfa de la furnizor in vederea revanzarii, dar pe aceeasi factura furnizorul mi-a acordat si discount. Factura arata asa: 1. creion 2 buc X 10 ... (vezi toată discuția)