avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... intrebare legata de plata hotararilor judecatoresti.
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

intrebare legata de plata hotararilor judecatoresti.

imi cer scuze daca am gresit sectiunea, dar doresc sa stiu daca mult discutata plata a hotararilor judecatoresti din 2014 va acoperi si hotararile de pe rolul cedo........multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mmaarriiuuss1986 , utilizator 20:25, 28 Noiembrie 2014
Nu au cum sa intre in calcul si hotararile care sunt pe rolul CEDO.
alea de ce nu le rezolva? este datorie istorica. le lasa asa la nesfarsit? suma nu este de 21 de miliarde cat zicea MRU, este de cateva sute de mil de euro. si-au asumat raspunderea asupra lor degeaba?
Intrebati la Ministerul de Fnante , ei sunt cei mai in masura sa va raspunda la aceste intrebari.
Stimat forumist,

În nici un caz nu poate intra în același context cu plata hotărârilor judecătorești, plata la care Statul Român a fost obligat de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Executarea hotărârilor CEDO este, de altfel, supravegheată de către Comitetul de Miniștri - organ al Consiliului Europei. În virtutea Art. 46 al Convenției, Statele se conformează dispozițiilor acestor hotărâri, inclusiv sub aspectul plății despăgubirilor.

Nu în ultimul rând, de plata despăgubirilor CEDO nu este resposabil Ministeul Finanțelor, ci Ministerul Afacerilor Externe, prin Agentul Guvernamental. Cu acesta se va lua legătura după definitivarea cauzei, pentru a se intra în posesia sumelor.

Cât despre celelalte întrebări, fără supărare, aș dori să nu facem discuții de dragul discuțiilor, eu preferând o abordare tehnică a răspunsurilor.

Cu stimă.
da, multumesc frumos. asteptam un raspuns detaliat dar ce era inainte era vag. numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare hotarare cedo costi_81 costi_81 Buna ziua, ce trebuie facut si unde trebuie pentru punerea in executare a unei hot cedo? Va multumesc (vezi toată discuția)
Despagubiri de la cedo vaymoka vaymoka in luna decembrie a anului trecut am fost de acord sa primesc de la statul roman o despagubire de 3000e pt ca nu au respectat conditiile de detentie de la ... (vezi toată discuția)
Cedo - oferta de solutionare pe cale amiabila ni_leta ni_leta Buna seara Am depus o plangere la CEDO, am primit nr. de dosar si cele 10 ectichete. Ulterior, am primit o notificare ce cuprinde o declaratie ... (vezi toată discuția)