avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire psihologica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire psihologica

Bună ziua! Am o problemă serioasă cu un fost profesor de-al meu. Mă hărțuiește psihic de trei ani pentru că actuala lui prietenă a aflat că a vorbit în același timp și cu mine, și cu ea, cât a durat semestrul în care ne-a predat și fierbe de gelozie. Mă urmărește oriunde m-aș duce cu prietena lui, oprește mașina în dreptul meu pe stradă și trântește portiera ca să-mi atragă atenția, claxonează își ia și prietenii cu el care mă înjură. În troleu se pun chiar lângă mine și vorbesc cu cineva la telefon despre mine. Îmi spun că sunt urâtă, că sunt o putoare, o nespălată. Unul stă în blocul din față și mă verifică mereu să vadă dacă am lumina aprinsă sau geamul deschis. Trimite foarte des pe cineva să treacă prin fața blocului meu și să îmi strige ceva urât la geam. Nu pot să mai trăiesc așa! Când nu mă jignește îmi trimite poze cu el dezbrăcat și filmulețe în care se masturbează. În privat îmi spune că nu poate să renunțe nici la mine, nici la prietena lui.
Am făcut o plângere la poliție acum doi ani, în august, și domnul polițist cu care am vorbit mi-a spus că nu este o infracțiune să te ții după oameni pe stradă. #-o De atunci este din ce în ce mai rău. Mi-e groază să ies din casă. În ultimii trei ani nu am fost mai deloc la cursuri și am avut probleme serioase din cauza asta.
Mă puteți ajuta cu un sfat? Ce să fac? La poliție mi se cer dovezi. Ce dovezi să aduc? Dacă stau cu camera în nasul ălora nu mă mai insultă, își dau seama ce fac. Și nu am un telefon atât de performant încât să le înregistrez conversațiile din troleu cu atâta gălăgie în jur. Nu țipă. Trebuie să plătească în vreun fel. Trebuie să existe o soluție!
Anul acesta, in februarie, a intrat in vigoare noul cod penal, astfel ca situatia traumatizanta prin care treceti, poate inceta. Depuneti o plangere penala, in care subliniati ca va temeti pentru viata si sanatatea dvs. mentala (starea de temere). Trebuie sa aveti dovezi in sprijinul celor sustinute de dvs. (martori, mailuri, filmulete audio, poze, etc)

Art. 208 - Hărţuirea
(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Înseamnă că trebuie să încep să merg pe stradă cu telefonul pus pe filmat.
Pe facebook am vorbit cu el, ca și pe email de altfel, folosind amândoi un pseudonim. Pot demonstra că unul dintre profile este al lui pentru că am poze cu el, dar nu și pentru celălalt, în care mă atacă cel mai mult. Mai scrie pe un blog public articole și comentarii în care mă jignește, dar iarăși folosește un pseudonim. Mă ajută asta cu ceva?
Da, cum ii vedeti cum ii filmati daca credeti ca va urmaresc.
La un moment dat se vor enerva si va vor agresa daca nu vor inceta.
Atunci veti avea si probe.

Puteti sa mergeti si insotita de o alta persoana pe strada si apoi sa dea declaratie de martor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire online alexandrasorina222 alexandrasorina222 Am creat, impreuna cu alte 2 prietene 4 conturi de instagram unde in privat, am adresat injurii minore, fara amenintari cu moartea sau bataia. Am postat si pe ... (vezi toată discuția)
Urmarire, fotografii marinavanessa marinavanessa Sotia fostului sot, tatal copilului meu, ma urmareste si imi face fotografii pe strada, in parc, imi scrie sms-uri jignitoare, e-mailuri cu acelasi continut. ... (vezi toată discuția)
Bully de acum 18 ani care vrea sa reinvie trecutul / hartuire / comportament iritant dan_ovidiu dan_ovidiu Buna ziua, De cateva luni incoace ma intalnesc in oras cu un individ , un fost bully din scoala generala , care are un comportament aproape injurios fata de ... (vezi toată discuția)