avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bully de acum 18 ani care vrea sa reinvie trecutul / ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bully de acum 18 ani care vrea sa reinvie trecutul / hartuire / comportament iritant

Buna ziua,

De cateva luni incoace ma intalnesc in oras cu un individ , un fost bully din scoala generala , care are un comportament aproape injurios fata de mine. Ma striga pe strada si la un anumit punct chiar mi-a adresat o insulta. Desi a striga pe cieva pe strada nu e neaparat o infractiune, ma simt vexat si as vrea ca acest lucru sa inceteze. Mi s-a spus sa nu iau lucrurile in serios si sa nu-l bag in seama, dar acest individ isi continua comportamentul vexant. Nu consider ca se va schimba vreodata si nu il consider un adult rational. Ma astept ca genul acesta de comportament sa continue daca nu iau masuri.
Ce optiuni am la dispozitie pentru a-l determina pe acest om (desi am retineri in a numi om o asemenea persoana) sa inceteze? Vreau sa-i dau un avertisment ca daca nu inceteaza vor exista consecinte legale pentru ele. Cum sa formulez acest avertisment si care sunt consecintele legale pe care sa le mentionez? Pot sa formulez avertismentul prin intermediul unui avocat.

Multumesc,
Dan
Cel mai recent răspuns: dan_ovidiu , utilizator 11:45, 2 Aprilie 2017
Puteti sa formulati avertismentul prin intermediul unei plangeri la politie. Politia ii va chema la discutii si va comunica avertismentul dvs.
Daca il comunicati prin avocat poate se va simti vexat, mai bine prin politie, parerea mea.
Politia nu poate ajuta in acest caz.

Daca doriti sa apelati la avocat pentru o somatie este bine sa aveti in vedere si o actiune in justitie pentru ipoteza in care nu ar intelege sa inceteze.
Oamenii in general au pierdut orice temere pentru ca nu mai sunt dati in judecata si daca doar il somati prin avocat si nu inceteaza din proprie initiativa, fara o judecata e posibil sa nu rezolvati nimic.

E plin de oameni care zic ca angajeaza avocat ca sa dea in judecata si nici 15% din ei nu isi mai permit sa angajeze avocat...cred eu...

Si sistemul actual de drept nu prea mai ajuta oamenii cu noile modificari legislative...
Parca totul a fost gandit sa existe anarhie...si sa o alimenteze...

Si o incercare asa cum ati gandit sa faceti cu soamatia prin avocat va poate ajuta dar e posibil ca numai daca este dat in judecata sa inceapa sa constientizeze...
Ultima modificare: Luni, 27 Martie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Art. 208

Hărţuirea

(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.


nu ai nevoie de nici un avocat :

faci cateva filmulete cu telefonul sa ai evidente , mergi la politie si ii faci o planfere si eu numar de inregistrare .

daca ii stii adresa ii trimiti o scrisoare in care ii arati legea si ii zici ca le-ai filmat cum te hartuieste , scrisoarea neaparat sa fie recomandata si sa ai si tu o copie cu ce le-ai notificat .

cam asta e .......... simplu

Va multumesc pentru raspuns. Ati putea sa imi spuneti la ce costuri estimati ca se va ridica o actiune in justitie? Vreau sa vad daca costurile sunt prohibitive iar daca sunt sa explorez alte cursuri de actiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire psihologica nemultumita nemultumita Bună ziua! Am o problemă serioasă cu un fost profesor de-al meu. Mă hărțuiește psihic de trei ani pentru că actuala lui prietenă a aflat că a vorbit ... (vezi toată discuția)
Hărțuire RamonaCC RamonaCC Buna ziua! Mama mea e o femeie in varsta de 76 de ani . Locuieste singura.cu multi ani in urma a ajutat o femeie dandu-le mancare,haine,bani in schimbul unor ... (vezi toată discuția)
Hartuit de reclamatii autor necunoscut pe timpul constructiei unei case stefanp2803 stefanp2803 Buna ziua, Din fericire m-am apucat de constructia unei case in zona centrala a Bucurestiului dar din nefericire se pare ca invidia oamenilor este mai ... (vezi toată discuția)