avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hărțuire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hărțuire

Buna ziua! Mama mea e o femeie in varsta de 76 de ani . Locuieste singura.cu multi ani in urma a ajutat o femeie dandu-le mancare,haine,bani in schimbul unor mici servicii(cumparat paine,mici cumparaturi) in fine..un ajutor contra alt ajutor. in ziua de azi aceasta femeie vine si suna la usa cerand sa o lase sa sta cu mama mea ca afra e frig,sa-i dea de mancare,ai cere bani mamei mele.

Mama mea nu mai vrea sa o ajute pt ca a vazut-o violenta si de cate ori a intrat in casa o fura.acum ai spune sa plece de la usa ei si sa o lase in pace ca ea nu o mai poate ajuta.aceasta incepe sa strige la usa ei si sa-i vorbeasca urat,sa sune la sonerie in continuu,sa.i rupa florile de pe scara scarilor,sa o injure,chiar si numele de pe usa l-a rupt.

Mama mea e disperata...este frica de ea si nu stie ce sa faca.i-am spus sa-i faca o plangere la politie dar ai este frica..este teama ca afla si nu va mai putea iesii deloc din casa.pe strada la fel cand se intalneste cu ea,mama incearca sa o evite incepe si striga si vorbeste vulgar cu mama.e speriata mama mea si nu stie ce sa mai faca sa nu o mai deranjeze aceasta femeie(are in jur de 30ani).intrebarea mea e ce ar putea sa faca??Va multumesc

- Vă rog să nu mai scrieți exclusiv cu majuscule, este foarte greu de citit. Mulțumesc. -
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 11:01, 20 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art. 208 din Codul penal fapta celui care, in mod repetat, urmreste, fara drept sau fara un interes legitim, o persoana ori ii supravegheaza locuinta, locul de munca sau alte locuri frecventate de catre aceasta, cauzandu-i astfel o stare de temere, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda. De asemenea, efectuarea de apeluri telefonice sau comunicari prin mijloace de transmitere la distanta, care, prin frecventa sau continut, ii cauzeaza o temere unei persoane, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire sau ce? thieringe thieringe Buna am o problema in legatura cu familia fostei mele probleme care .... in ianuarie am avut o problema cu ei ca mau suntat si mau ameintat ca eu nui las fata ... (vezi toată discuția)
Plangere penala - mesaje sms Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Am nevoie de un sfat, daca primesc mesaje cu amenintari si injurii din partea cuiva pe telefonul mobil, pot depune plagere penala? Ar ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor!!! violenta in familie Claudia201993 Claudia201993 Buna!! Am 21 de ani si de o perioada mă confrunt cu o problema. Stau in casa cu parintii, defapt stăteam pentru ce de ceva vreme m-am mutat doar eubcu mama ... (vezi toată discuția)