avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... hartuire sau ce?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

hartuire sau ce?

Buna am o problema in legatura cu familia fostei mele probleme care .... in ianuarie am avut o problema cu ei ca mau suntat si mau ameintat ca eu nui las fata in pace si ei vor depune plangere la politie .... ce nu so intamplat! pentru ca eu nu mai aveam nici o legatura fosta prietena .
dar azi iara au inceput telefoanele si amenintarile ca eu le hartuiesc fata .
cu doamna (maica sa) nu mam putut intelege nici cum si ei nu inteleg ca eu din ianuarie nici nu leam vazut fata nici nu am sunato nimik! absolut am rupt ori ce legatura cu familia aia deci cine este hartuit ? eu ? de familia ei sau eu ii hartuiesc fata ? fara suparare dar deja ii deranjant si penibil ce pot sa fac in legatura cu asta ?
(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

asta inseamna hartuire la cum am citit conform codului penal ! dar asta nu se intampla !

din pacate cred ca doamna are nevoie de un consult la un pshiholog ! vorbeste jignitor ,amenintari,vocabular vulgar!

vreau sa precizez ca fata cu care am avut o relatie este mai mare ca mine ea find 30 ani dar ea nu ma suna nu imi zice nimik ! doar maica sa dupa vorbele fetei . chiar doresc un raspuns sincer cum as putea scapa de familia asta pentru totdeauna ?
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2016
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Cel mai recent răspuns: thieringe , utilizator 00:16, 7 Septembrie 2016
Daca apreciati ca, sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de hartuire la care v-ati referit formulati plangere prealabila,termenul de formulare este de 3 luni de cand ati luat la cunostinta de savarsirea faptei.
Ar putea sa fie hartuire cu hartuire daca va hartuiti reciproc.

Daca nu ati hartuit persoana si nu au probe puteti depune plangere penala si sa fie doar persoanele hartuitoare sanctionate sau ce s-ar dispune de organ.
multumesc! sincer eu nu iam hartuit nici macar nu iam sunat ! ei ma tot suna prin telefon degeaba le blochez numaru de telefon ca ma suna dupa alte numere! si ei spun ca tot eu is vinovatu! ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt date personale? hartuire? corinaandradumitrescu corinaandradumitrescu Buna ziua, o persoana apropiata este sunata de ceva vreme de la unii de la o banca sau niste carduri de credit. Persoana nu a vrut sa se intalneasca cu ei si ... (vezi toată discuția)
Se poate obține un ordin de restricție dacă nu este vorba despre violență domestică? MadalinMcd MadalinMcd Buna ziua, se poate obține un ordin de restricție daca nu este vorba despre violență domestică? Ca sa înțelegeți corect, este vorba despre o fată ... (vezi toată discuția)
Plangere hartuire andialex andialex Am mai scris pe acest forum in legatura cu aceasta problema. In urma unor facturi neachitate la Oriflame, o doamna, care este consultantul meu, incearca sa ma ... (vezi toată discuția)