avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt date personale? Hartuire?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt date personale? Hartuire?

Buna ziua, o persoana apropiata este sunata de ceva vreme de la unii de la o banca sau niste carduri de credit. Persoana nu a vrut sa se intalneasca cu ei si nici sa aiba de a face cu ei si a tot refuzat politicos. Este sunata in continuare de cateva ori pe zi. A blocat numerele si tot nu se potolesc.
Partea mai proasta este ca au inceput sa ii sune colegii de munca sustinand ca sunt din partea ei. Numere de telefon pe care ea nu le-a dat niciodata, dar ei stiau exact cu cine vorbesc, stiau numele colegilor si numerele de telefon. Si ii hartuiesc pe toti acum... ce este de facut? In primul rand nu se stie de unde a luat persoana aceste numere de telefon si cum a putut sa urmareasca conexiunile (precizez ca persoanele sunate au fost de asemenea persoane cu care doamna a vorbit in ultimele zile la telefon - se poate sa fie urmarit cumva telefonul?) Nu este ilegal ce se intampla? Sa ni se fure numere de telefon si sa fim hartuiti asa? Nu este o lege care ar trebui sa impiedice ca cineva sa aiba acces la toate datele personale ale noastre?
Cel mai recent răspuns: silviu3marian , utilizator 07:41, 30 Noiembrie 2013
Nu exista o infractiune in speta Dvs. De abia in noul cod va fi prevazuta hartuirea ca infractiune.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
Sebastian Simon, Avocat
Art. 208 - Hărţuirea
(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Mers la firma de telefonie.Comunicat scris cele de mai sus. Identificat numerele acelei "banci". Daca firma de telefonie nu ia nici o masura de identificare, mers la politie . Facut plangere si impotriva acelor "numere" si impotriva firmei de telefonie. Uite asa. Pentru ca banui firma de telefonie , ca a vandut liste de apeluri. Portocalia e campioana la chestii din astea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire sau ce? thieringe thieringe Buna am o problema in legatura cu familia fostei mele probleme care .... in ianuarie am avut o problema cu ei ca mau suntat si mau ameintat ca eu nui las fata ... (vezi toată discuția)
Credit express SelaruMarian SelaruMarian Astazi am fost sunat pt a doua oara X-( de catre o domnisoara de la CREDIT EXPRESS(asa spunea dansa) sa ma intrebe despre nu stiu ce firma TRUST CONMAR Baia ... (vezi toată discuția)
Pot fi dat in judecata sau mi se poate face o plangere penala de catre un debitor daca sunt colector de creante? antonia21 antonia21 Buna ziua!Lucrez la o firma de recuperare creante,ca si colector creante pe cale amiabila.M-ar interesa daca un debitor imi poate face o plangere penala in ... (vezi toată discuția)