Buna ziua. O sa incerc sa sintetizez luna aproape pierduta cu firma de constructii la care am apelat pentru realizarea acoperisului casei noastre. La sfarsitul lunii octombrie, am apelat la ajutorul unei firme specializata in acoperisuri pentru a realiza atat lucrarea in lemn (sarpanta, astereala), tratamentul ignifug si daunatori, dar si montajul invelitorii. Am semnat un contract in care sunt prevazute drepturile si obligatiile partilor, si cu recomandari despre aceasta firma, am stat o vreme linistiti ca treaba va merge bine. Nu a fost asa. Am avut parte de o prima echipa timp de o saptamana care nu aveau legatura cu dulgheria. Au trimis o a doua echipa pentru a face si pe alocuri, a corecta ce au facut primii. Cu toate ca parea finalizata astereala si sarpanta, a treia echipa care a venit, teoretic sa puna invelitoarea metalica, a avut de completat din lucrurile ramase nefacute de prima. Si aceasta echipa a parasit santierul prematur dupa ce importatorul invelitorii pe Romania, din fotografiile noastre, a observat ca invelitoarea este pusa in bataie de joc pe casa, asa ca a obligat firma de constructii sa-si retraga echipa si sa aduca una specializata in montaj de invelitoare Gerard (asa se numeste). Ceea ce parea pe 29 octombrie la semnarea contractului a fi un termen generos pentru finalizarea lucrarii, adica 25 noiembrie, ei bine.. acest termen a fost depasit. Azi este 29 iar noua echipa intentioneaza sa revina pe santier abia pe 2 decembrie, ca e sambata.. ca e ziua nationala. Eu am avertizat firma ca, conform contractului, din data de 25 noiembrie, curg penalizarile de 1% din suma totala a contractului (7000 de euro), insa baietii de la firma par cam relaxati. Prin contract este prevazut de exemplu si dreptul de a fi anuntat in scris legat de intarzierile ca apar, motivand si anuntand urmatorul termen de finalizare a lucrarii. Nimic din asta nu s-a intamplat. Iar ca problema sa fie si mai mare, casa noastra este subiectul unui credit ipotecar, deci apartine in aceasta perioada unei banci. Credit de constructii de care beneficiem in mai multe transe, in urma evolutiei lucrarilor. Acum trebuie sa revina evaluatorul pe santier si sa constate ce s-a facut din ultima transa de bani, ori momentan avem una acoperis cu probleme atat pe partea de lemn dar si cu invelitoarea pusa partial si nu asa cum trebuie. Deci, contractul prevede drepturi si obligatii. Eu le-am respectat, am achitat in functie de etapele realizate. Abia acum se vad insa cu adevarat defectele, invelitoarea fiind una pretentioasa. Daca ar fi fost poate un Lindab, s-ar fi putut ascunde abaterile. Ce imi recomandati in situatia in care si aceasta a patra echipa o sa dispara prematur de pe santier iar baietii de la firma de constructii vor continua sa fie relaxati pe motiv de .. nu stiu.. sarbatori fericite? Multumesc,
Cum sa procedez?
petre1981
Bună seara! Am un proiect în derulare pe GAL, similar 6.2 național ( construcție și dotare frizerie - coafor) . Proiectul implica și construcție. Avem ... (vezi toată discuția)