Bună seara! Am făcut recepția casei în luna iunie 2020 și ulterior am descoperit că firma care a realizat construcția probabil cu acordul dirigintelui de șantier (s-au cam împrietenit) nu a respectat proiectul O cunoștință care se pricepe la construcții mi-a confirmat următoarele :
1) Mi-a pus tablă mai subțire decât e în proiect de 0,4 în loc de 0,5 mm,
2) polistiren la exterior EPS 50 în loc de EPS 80,
3) lemnul la acoperiș nu e ignifugat, cum e specificat în proiect
4) fundația la gard și porțile nu sunt ca în proiect
5) O țeavă de PPR e fisurata sau nu a fost lipită bine și am un perete umed, trebuie spart peretele, țeava e îngropată
6) nu a mai adus și montat centrala termica și aparatul de aer condiționat, conform proiectului și cred că mai sunt și alte probleme, pe care dirigintele de șantier nu mi le-a semnalat (cred că s-a împrietenit cu constructorul).
Garanția lucrării este de 5 ani dar constructorul nu mai răspunde la telefon nici la mesaje. Contractul a fost semnat pentru suma de 41000 euro (materiale +manopera) este o casă mică doar parter amprentă 72 mp (8x9). Am plătit întreaga sumă pe în 5 tranșe conform contractului dar a folosit cele mai ieftine și slabe calitativ materiale, deși în contract și proiect sunt specificații de care nu a ținut cont.
- Dacă am semnat recepția lucrării, pot să îl dau în judecată, pentru că am fost păcălit???
- Sau măcar pentru faptul că nu dorește să repare, lucrarea fiind în garanție, pot obține daune materiale în instanță? Am nevoie păreri de la persoane care au avut probleme asemanatoare, dacă se merită să merg în instanță și de 1 avocat. Mulțumesc!
Ați putea reuși, dacă dovediți toate cele afirmate. Ar putea fi un proces lung și foarte costisitor, însă, dacă într-adevăr veți putea dovedi , pentru că vor fi necesare expertize, atunci veți putea obține despăgubiri. Chiar dacă ați semnat recepția lucrării, fiind vorba despre vicii de construcție despre care nu v-ați dat seama, care nu erau evidente, atunci ați putea avea câștig de cauză.
Cum sa procedez?
petre1981
Bună seara! Am un proiect în derulare pe GAL, similar 6.2 național ( construcție și dotare frizerie - coafor) . Proiectul implica și construcție. Avem ... (vezi toată discuția)