avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scurgere apa subsol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scurgere apa subsol

Buna ziua,

In urma defectiunii la calorifer, am coborat cu instalatorul la subsol pentru a goli instalatia sa poata repara instalatorul chemat pentru aceasta. La subsol curgea apa de la teava calda. Am sunat la dispecerat care au venit au pus un cep de lemn si s a oprit scurgerea apei calde. Desi i am chemat pentru oprirea scurgerii de apa calda, au golit si instalatia pentru a putea repara caloriferul. Dupa 2 zile s a observat ca apa a continuat s a curga si s au inregistrat pierderi majore de apa. Apatermul sustine ca salariatii au venit pentru golirea instalatiei,asa scrie la dispecerat in registru. Am platit transportul lor 15 lei, nu am semnat nimic referitor la ce s a facut acolo nu am primit chitanta. Cum se poate dovedi ca ei au umblat la teava de apa, punand cep de lemn care nu a tinut, iar ei nu recunosc acest lucru? Se poate obtine convorbirea telefonica, unde se aude pentru ce sunt chemati?

Va multumesc.
Va rog sa ma ajutati sa nu platesc apa pierduta sis a dovedesc ca i am chemat pentru scurgerea apei calde. Nu ar fi trebuit sa semnez pentru ce au facut acolo? Ce alta modalitate ar fi pentru dovedirea opririi de apa de catre salariatii de la Apaterm?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
roredrosu, utilizator
Cel mai recent răspuns: roredrosu , utilizator 08:18, 5 Decembrie 2014
Teava de apa calda este dupa contor? Adica este teava asociatiei?
Nu inteleg de ce trebuie sa platiti dv. pentru apa pierduta?

pentru ca am intrat acolo si am gasit teava sparta de la subsolul blocului si nu am cum sa dovedesc ca nu eu am pus acel cep de lemn care nu a tinut si a continuat sa curga chiar daca pe moment nu a mai curs...cum trebuie sa procedez din punct de vedere legal?
D na adminitrator a spus ca ei ar fi trebuit sa inchida apa de tot si sa o sune, iar ei nu recunosc acest lucru, pentru a a nu plati Apatemul
Cand ati constatat defectiunea trebuia sa luati legatura cu administratorul asociatiei dumneavoastra. Acesta stia pe cine sa cheme si ce sa faca. Nu este permis ca oricine din asociatie sa mearga la subsol si sa intervina la instalatiile comune.
Dar nu ati ras[puns totusi la intrebarea de mai sus ca sa ne lamurim. Acea teava era sparta inainte de apometrul asociatiei ori dupa apemetrul asociatiei?
Daca dumneavoastra nu sesizati ca apa se pierde pe acolo, apa ar fi curs in continuare, nu?
Iar daca s-a pus un dop acolo inseamna ca s-a oprit apa. Cine a ramas fara apa?
nu stiu unde era , inainte sau dupa, insa stiu ca s au inregistrat pierderi majore de apa, inregistrate la apometru. Scurgerea s a oprit temporar, pana am plecat de la subsol toti, insa in urma noastra a inceput din nou sa curga, pana a intrat doamna de la asociatie sa citeasca apometrele. Era plin de apa subsolul. Era sambata seara la 8. Nu stiam numarul D nei d ela asociatie si nu am stiut ca se procedeaza asa. Cum as putea demonstra interventia celor de la Apaterm? Acestia nu vor sa recunoasca ca au intervenit punand dop de lemn care nu a tinut decat putin timp. Pierderea de apa ar trebui suportata de toate 4 scari, fiind apometru comun, in cazul in care Apatermul nu recunoaste ca au intervenit cu dop de lemn, in loc sa inchida robinetul definitiv pana la reparatie, sau.........eu, desi eu nu am fost indiferenta, am incercat sa opresc scurgerea chemand Apatermul care nu recunoaste ca a intervenit
Ultima modificare: Luni, 1 Decembrie 2014
roredrosu, utilizator
nu ma ajuta nimeni? :(

Alte discuții în legătură

Obtinere convorbire telefonica de la dispeceratul apaterm roredrosu roredrosu Buna ziua, In urma defectiunii la calorifer, am coborat la subsol pentru a goli instalatia sa poata repara instalatorul chemat pentru aceasta. La subsol ... (vezi toată discuția)
Apometru Claudiu_1010 Claudiu_1010 Stau cu chirie intr-un apartament cu centrala pe gaz. De la centrala vine o conducta de apa calda pana la baie, unde a fost lasat un apometru in functiune. ... (vezi toată discuția)