avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometru
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometru

Stau cu chirie intr-un apartament cu centrala pe gaz. De la centrala vine o conducta de apa calda pana la baie, unde a fost lasat un apometru in functiune. Acest apometru nu face decat sa masoare cata apa calda se consuma la baie. Administratorul blocului sustine ca acest consum inregistrat trebuie platit si ca prin perete este un sistem de bypass prin care noi consumam ilegal apa calda de pe conducta principala. Intrebarea mea este: ce pot face dpdv legal sa scapam de acuzatiile acestea false? Exista vreo lege care spune ca orice consum inregistrat pe un apometru din casa trebuie platit? Mi se pare aberant. Atata timp cat la chiuveta curge numai apa calda de la centrala toate aceste discutii si acuzatii mi se par inutile si nejustificate.
Cel mai recent răspuns: draftacristi , utilizator 10:44, 10 Februarie 2017
Ideea este ca atata timp cat exista deja un contor, mentinerea unui apometru pentru contorizarea apei folosite la baie creeaza suspiciunea unei fraude.

De ce nu il intereseaza pe proprietar si cata apa calda foloseste la bucatarie?:hm:

Conductele de alimentare cu apa calda de la bloc nu sunt blindate?

Chemati presedintele si administratorul si faceti un experiment destul de simplu.

Opriti apa rece care alimenteaza CT si dati drumul la robinet in baie si vedeti daca se invarte contorul.

Sau pot lua urma conductei de la CT pana in baie si verificata conducta veche de alimentare cu apa calda. La fel de simplu!


Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2017
cyan, moderator
apelati la un instalator profesionist.
Este problema exclusiva a proprietarului apartamentului sa desfasoare demersuri pentru asigurarea bunei functionari a instalatiei de alimentare cu apa
Din expunerea dv,De la centrala vine o conducta de apa calda pana la baie, unde a fost lasat un apometru in functiune,datorita apometrului ,in mod firesc ridica suspiciuni pentru frauda
Tehnic,in cazul centralelor de apartament ,se instaleaza apometru/repartitor de cost/ numai la instalatia de apa rece
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2017
ynocentta, utilizator
Faceti o demonstratie administratorului asa cum v-a mai sfatuit si cyan. cu privire la apometrul respectiv, dar de ce nu demontati acel apometru ( este asa de simplu, doar inchideti apa de la d-vs. din apartament = opriti alimentarea centralei cu apa si astfel nu o sa va mai curga apa calda ), demontati acel apometru, faceti racordul direct ( si asa citirea respectiva nu stiu la ce va foloseste, pentru ca apa calda data de centrala se imparte si la bucatarie si la baie si de ce sa va intereseze sa zicem doar la baie ) si ati scapat de problemele cu administratorul. Este bine sa faceti lucrarea cu un instalator - de preferinta autorizat, dat fiind situatia in care va aflati cu administratia, ca sa nu fiti acuzat ca ati facut de capul d-vs. cine stie ce lucrare si pagubiti asociatia. Platiti ce nu consumati. ( consumul este de apa rece de la apometrul care alimenteaza centrala, pe apa rece, unde dati citirea si platiti consumul. Consumul de la baie este practic dublu platit - el fiind inregistrat si dat la plata de apometrul care alimenteaza centrala ). Dar aveti grija, ca in calitate de chirias probabil ca trebuie sa luati legatura cu proprietarul pentru a face aceste modificari .. orice modificari se fac de proprietar dupa lege...doar daca nu aveti alte clauze in contractul de inchiriere, desi ma indoiesc. Daca se va executa lucrarea, la sfarsit predati asociatiei apometrul, sau incheiati cu administratia un proces verbal legat de desfiintarea acestui apometru pentru care pana acum ati fost pus la plata nejustificat ( chestia cu bypassul trebuie demonstrata ). Daca aveti posibilitatea faceti cateva poze in masca, unde sa se vada clar modul de racordare a apometrului si a apei calde, adica sa rezulte din pozele respective ca nu exista legatura cu coloana de apa calda. Succes in demersuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii asociatie din cauza apometrelor baciuionut baciuionut salut! acum 2 ani asociatia de proprietari din bloc a contractat o firma care a venit si ne-a demontat apometrele din apartamente, le-a verificat si apoi le-a ... (vezi toată discuția)
Reclamatie adina83 adina83 Buna ziua.As dori sa stiu unde poate fii reclamat pentru un proprietar care timp de un an de zile a inchiriat un apartament cu centrala termica, ... (vezi toată discuția)
Calcul apa rece Lucia_P Lucia_P Locuiesc intr-un bloc racordat la apa rece printr-o retea telescopica deci necontorizat . Cum se calculeaza consumul de apa rece pentru locatarii care si-au ... (vezi toată discuția)