Buna ziua,
Plata salariului se dovedeste prin semnarea statelor de plata, precum si prin orice alte documente justificative care demonstreaza efectuarea platii catre salariatul indreptatit (art. 168 din Codul Muncii).
Avand in vedere ca la ITM apareti cu contractul de munca.
Sfatul meu este sa mergeti CAS si sa cereti o Fisa - stagiu de cotizare, costa 15 lei, si in ea o sa vedeti sumele virate de catre companie in detrimentul dumneavoastra.
Mai puteti verifica online daca sunteti asigurata
[ link extern ] .
Rugati pe doamne de la CAS sa va calculeze taxele cu privire la salariul pe care il luati dumneavoastra. Sunt niste dragute, cel putin cele de la Bucuresti, si o sa va ajute.
Din punctul meu de vedere aceasta este cea mai rapida solutie. Fisa o primiti in maxim 30 de minute.
In functie de ce gasiti inscris in Fisa luati o hotarare.
Daca nu au fost virate taxele mergeti si faceti o plangere la ITM si la plangere anexati si Fisa. Dar daca acestea au fost platite, mergeti la angajator si cereti copia dumneavoastra de contract si solicitati sa va faca si un proces verbal de predare al contractului.
(La angajati companiilor cu care lucrez ii pun sa scrie in josul primei pagini a exemplarul companiei "Am primit un exemplar, in original, la data xxx." Nume in Clar si Semnatura.)
Numai bine.