avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor de somaj pentr membrii familiei dintr-o tara ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor de somaj pentr membrii familiei dintr-o tara membra UE alta decat locuesc

Buna,

Lucrez intr-o tara membra UE (Olanda) cu full contract. Sotia este somer in Romania. Poate beneficia de ceva drepturi din tara in care lucrez eu?
Mentionez ca locuim impreuna in Ro. Eu nu am rezidenta in Olanda. In tura in care sunt la servici locuiesc pe vaporul pe care si lucrez.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: keloo , utilizator 14:43, 1 Decembrie 2014
Nu cred ca va beneficia de vreun ajutor fionanciar din partea Olandei , sotia dvs.
Multumesc pentru raspuns!

Am auzit ca formularul E401 si E411 nu se refera numai la alocatiile pentru copii ci si la veniturile totale familiare.
Formularul E401se refera la componenta familiei in vederea acordarii prestatiilor familiale.

Formularul 411 se utilizeaza de catre institutiile abilitate din Romania pentru a rezolva cumulul de prestatii pentru membri unei familii. Astfel, daca o familie beneficiaza de prestatii familiale in alta tara decat in Romania, dreptul la aceeasi prestatie in Romania, va fi suspendat partial sau total.
Ok! Pe rationamentul asta, ma gandesc ca daca s-ar calcula venitul minim pe familie in tara unde platesc taxe (NL) ar trebui sa primim ceva in completare. Eu primesc in mana 1625E din care pentru drum 175, iar sotia undeva la 450 ron. Are asta vreo relevanta sau sa inteleg ca nu se aplica in cazul nostru, in sensul ca ar trebui eu sa fiu in somaj nu sotia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie europeana nico123 nico123 Buna ziua, ma intereseaza pasii ce trebuie urmati pt primirea alocatiei europene. Tatal lucreaza in Germania, cu contract legal de munca, locuieste acolo cu ... (vezi toată discuția)
Alocatiile europene pt copii inlineasofa inlineasofa Unde trebuie sa ma adresez ptr .plata alocatiei europene dupa complectarea formularului E411 daca sotul este cetatean italian si lucreaza in Romania, sotia ... (vezi toată discuția)
Alocatii europene crisp_1978 crisp_1978 Buna ziua ! Lucrez in Italia cu contract de munca si in tara am 3 copii minori care sunt in intretinerea mea. Am aflat de alocatia pe care o pot primi ... (vezi toată discuția)