Buna ziua.Ma confrunt cu urmatoarea problema care mi se pare destul de greu de explicat..Suntem 2 frati.Parintii nostri sunt decedati.Unul in 2004 iar celalalt in 2014.Pana in prezent nu s-a facut nicio iesire din indiviziune.De pe urma lor a ramas o casa si teren extravilan .Vrem sa instrainam casa iar pamantul il vrea fratele meu..Fratele vrea sa cumpere partea mea de pamant oferindu-mi o suma de bani iar la notar sa-mi ofere in compensatie dreptul lui de mostenire al caseipentru pamant .Prin asemenea tertipuri- respectiv o conventie la notar- spera el sa nu mai faca acte de vanzare cumparare pentru pamant care implica carte funciara si alte taxe.Personal mi se pare alambicate lucrurile ,si imposibil de realizat.Rog un raspuns de specialitate urgent cu multumiri anticipate.
Fratele dvs vrea sa faceti partaj succesoral. Este solutia cea mai buna daca va intelegeti asupra modului cum sa impartiti bunurile ramase de la parinti.
E o solutie buna, insa pentru dv. depinde ce tip de acte, concret, vrea fratele sa semnati. Da, e mai dificil de inteles, e mai alambicat, cum spuneti.