avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor incalzire

Anul trecut tatal meu a bebeficiat de ajutor de incalzire insa azi a venit un plic in care specifica sa restituie suma de 850 de ron care a fost alocata anu trecut pt incalzirea locuintei . Este corect ca sa platesti greseala altora si ce este de facut in acest caz ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:02, 2 Decembrie 2014
"Altora", la cine va referiti, la tatal dumneavastra?
Daca stia ca nu indeplineste conditiile de acordare a ajutorului pentru incalzire, de ce a facut actele?
Uitati ca traim in Romania si tot ce declaram este pe proprie raspundere, iar dupa verificare (nu exista un sistem de verificare imediat) putem sa si restituim banii primiti?
In formularul pe care l-a depus este un loc in care scrie foarte clar "Declar pe propria raspundere!", acum asta face, plateste pentru ca a declarat "stramb"!!
Nu neaparat. Statul roman face mult prea multe abuzuri de cand ne tot uitam spre est....
Ar trebui sa mergeti sa cereti reverificarea cererii initiale, poate vi s-au trecut veniturile altcuiva sau s-a facut o greseala de la ei.
Faceti contestatie ( depusa la registratura) si solicitati copie dupa cerere. Poate totusi e chiar vina d-voastra.
Inainte de a face contestatie, verificati acasa daca veniturile lunare inscrise in declaratia de anul trecut depasesc valoarea de 786 lei / membru de familie daca familia are mai multi membri sau 1083 lei daca persoana locuieste singura.

De asemenea verificati daca tatal dv. indeplinea una din conditiile pentru acordarea acestui ajutor. Sa nu detina:
- Autoturism/autoturisme si/sau motocicleta/motociclete cu o vechime mai mica de 10 ani, cu exceptia celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum si pentru uzul persoanelor aflate in zone greu accesibile
- Mai mult de un autoturism/motocicleta cu o vechime mai mare de 10 ani
- Autovehicule: autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fara remorci, rulote, autobuze, microbuze
- depozite bancare cu valoare de peste 3.000 lei
- etc. (lista intreaga o gasiti pe internet)

Deobicei la depunerea declaratiei pe proprie raspundere se depun si alte documente care sa justifice cererea de ajutor pentru incalzire. Daca aceste documente nu au fost verificate pe loc sau nu a declarat in mod intentionat unele detineri neconforme si au fost descoperite ulterior prin verificari de catre primarie, atunci ajutorul pentru incalzire se restituie fiind insusit ilegal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. persoana care deține în proprietate două sau ... reticent reticent Bună seara. Persoana care deține în proprietate două sau mai multe imobile, are drept la ajutorul de încălzire, conform legii 226/2021? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Ajutor din partea primariei Mi. Re. La Mi. Re. La Buna ziua. As vrea sa aflu de ce ajutoare au dreptul, o familie cu 10 copii, locuiesc la țara, nu au titlu de proprietate de pământ, și-au ridicat acuma o ... (vezi toată discuția)
Obținere ajutor social elenaulmeanu elenaulmeanu Buna ziua,sotul meu a fost diagnosticat in iunie 2017 ,cu NEOPLASM UNGHI HEPATIC COLONIC STENOZANT(EDI biopsie,HP:ADK G1),pentru care a si fost ... (vezi toată discuția)