am o dilema. tatal meu a murit de curand, iar eu sunt singurul copil rezultat din casatoria lui cu mama mea. ei au dobandit in timpul casatoriei un apartament inscris pe numele tatalui in care stateam toti 3 (pana la acest moment) si un teren extravilan tot pe numele tatalui meu.
problema este ca am un frate vitreg dintr-o casatorie anterioara a tatalui meu si nu stiu daca/si ce drepturi are acesta, legal ma refer.
de asemenea tin sa mentionez ca in spatiu este inclusa si o matusa a mea care nu are unde sa stea.
Adica fratele dvs. fie si vitreg, are dreptul la aceeasi cota ideala din mostenire, pana la iesirea din indiviziune, ca si dvs.
Avand in vedere ca terenul si apartamentul sunt dobandite in timpul casatoriei, indiferend care dintre soti e trecut in contractele respective, sotia supravetuitoare, adica mama dvs. are in proprietate 1/2 din acestea, procent care nu este supus masei de impartit.
Mostenirea de la tata va fi cealalta jumatate, care va fi impartita in felul urmator: 3/4 divs. si celuilalt frate si 1/4 mamei.
Drept de mostenire
affahrer71
Buna seara. Rog sa ma lamuriti in legatura cu niste intrebari. Mama mea a murit cu 21 de ani in urma. Tatal meu s-a recasatorit, iar mama vitrega avea o fata ... (vezi toată discuția)