avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Concurs
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Concurs

Daca vreau sa organizez un concurs cu participare online, pentru care se plateste o taxa de inscriere, existand la final o jurizare si o premiere, acest concurs se incadreaza la jocuri de noroc? ; sau ce acte/licente mi-ar trebui pentru a putea sa il organizez.
Cel mai recent răspuns: Ungureanu_Eusebio , utilizator 20:31, 4 Decembrie 2014
Depinde de modalitatea de organizare a "concursului". Pentru ca exista si asa-zise concursuri care mascheaza un element pronuntat de hazard si noroc...si deci se incadreaza la astfel de jocuri. Din ce "prind" eu, va incadrati la jocuri de noroc, din cauza taxei de participare. Practic d-voastra castigati bani din acea taxa si mai premiati si cativa participanti cu ceva. La final ramaneti pe plus = joc de noroc.

Prin acest concurs d-voastra nu fidelizati consumatorii si nici nu doriti sa mariti vanzarile pentru un produs, adica nu faceti, per ansamblu, cheltuieli de marketing ci din contra aveti castiguri din astfel de activitati. (asa am inteles eu din postare)

Va propun spre lecturare legislatia din domeniul jocurilor de noroc, chiar de pe site-ul ANAF:
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 2 Decembrie 2014
adema1980, utilizator
exista o posibilitate in cazul in care ajunge concursul la un nivel destul de avansat sa existe si castiguri intr-adevar.. dar nu are nicio legatura modul in care se desemneaza castigatorul..cu hazardul..si faptul ca eu am un castig sau nu..nu tine de jocuri de noroc..in legislatie scrie ca nu sunt considerate jocuri de noroc orice fel de jocuri care scot in evidenta capacitatea de intelegere, inteligenta si punere in practica de catre participant a unor aptitudini,,indiferent prin ce metode, aparate se face testarea..ma gandesc ca un exemplu de aparate sunt cele cu acele cleme care sunt prin toate parcurile de distractie..de incerci sa extragi nu stiu ce jucarie de plus..alea nu sunt considerate jocuri de noroc..si se platesc si alea..si proprietarul are un castig..
////plus ca in legislatie mai scrie si asta : concursurile.. implicatii legale..sunt autorizate in baza regulilor care decurg din principiul libertatii de practica a comertului
////eu vad o diferenta clara intre jocurile de noroc si concursuri

poate gresesc...dar in perceptia mea..norocul trebuie sa aiba legatura cu hazardul..eu propun un concurs organizat..cu un juriu care sa desemneze un castigator..nu altfel..
si participantii trebuie sa isi foloseasca pe deplin toata capacitatea de intelegere si de punere in practica a unor aptitudini si nu doar sa faca un pariu pe un subiect sau altul..
si nici nu vad nicio legatura ca daca raman pe plus= joc de noroc... nu are logica..fiecare bar..fiecare cafenea, pub, club, butic, laptarie, cofetarie, covrigaria Luca, Gigel si Florina..toate sunt jocuri de noroc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege jocuri de noroc cosmin90 cosmin90 Buna ziua! Am o neclaritate. Conform legilor in vigoare se considera joc de noroc acea activitate comercială care îndeplineşte cumulativ următoarele ... (vezi toată discuția)
Un joc de cultura generala este joc de noroc????? elyon85 elyon85 Buna ziua...am si eu o intrebare...Daca am un concurs de cultura generala ..gen Conquiztador..in care cate 2 participanti raspund la intrebari iar cel care ... (vezi toată discuția)
Sala de jocuri - cod caen, licente Sorin978 Sorin978 Aș dori să deschid o sală de jocuri xbox 360 pentru închiriere. Ce cod CAEN aș avea nevoie și ce alte licențe? (vezi toată discuția)