avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bani blocati in bancomat la un schimb valutar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bani blocati in bancomat la un schimb valutar

Buna ziua!
Problema sta in felul urmator:vineri seara ne-a murit unul din parinti(socrul).Cumnatul meu mi-a trimis tot vineri bani din strainatate pentru a avea de inmormantare.Si suma a fost destul de insemnata, 500 euro.Banii au fost scosi direct in valuta de la o banca, pt ca cea de la ghiseu mi-a zis ca mi-i poate da doar in valuta in care au fost pusi prin Moneygram.Si tot cea de la ghiseu m-a indrumat catre bancomatul din sediul lor pt a schimba banii.Ajuns la bancomat, introdus banii,dar cand sa-i ridic.....nimic.Doar o chitanta ca s-a produs o eroare.Asadar am ramas fara nici un ban.Urmarea e clara pt multi:nervi, stres, angatii banciiau fost indiferenti la problema,doar o hartie cu reclamatia si rezolvarea probabil pe viitor.din fericire de bani am facut rost din alta parte si inmormantarea a avut loc.Supararea mea mai mare e ca i se poate intampla cuiva care nu mai are de unde face rost de bani.Nu ma intereseaza daunele ca valoare si probabil ca banii o sa mi-i recuperez de la ei, dar vreau sa stiu daca se poate face ceva pentru a schimba ceva pe viitor si sa nu mai fim jicniti si furati pe banii nostri.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 16:11, 4 Decembrie 2014
Da, plangere la ANPC. Aveti chitanta cu eroarea. Plangerea la ANPC va avea menirea sa dea voie agentiei sa faca un control extins la banca cu pricina. Adica sa verifice daca au mai existat astfel de incidente, daca e o practica curenta a lor, care sunt timpii de solutionare a plagerilor etc. As face o plangere si la BNR sincer, pentru ca nu e normal sa nu va dea banii PE LOC de la ghiseu. Nu e vina d-voastra ca aparatul lor e defect si nu vor sa faca investitii in echipamente. Procedurile in astfel de situatii sunt clar reglementate de BNR si ar fi interesant de aflat daca banca respectiva se conformeaza.
Nu cred ca va ajuta ANPC. Am avut eu un caz similar si raspunsul lor a fost unul de era sa pic de pe scaun.

Cica din evidentele lor nu a reiesit ca am citit instructiunile de folosire ale aparatului #-o
Intr-adevar nu apasasem niciun buton de citire a instructiunilor pt ca erau afisate si pe automat pe de o parte si mai folosisem automatul cu alta ocazie pe de alta parte..

Am tot "respectul" pentru institutiile statului care au rolul sa ii protejeze pe cetateni.
Ma mir ca nu v-a zis ca nu aveati contract scris cu aparatul :)) Totusi daca nimeni n-ar mai depune de maine nicio plangere in legatura cu nimic, nu vad cum ar ajuta asta mai mult la remedierea lucrurilor.
Asa este nu este o solutie dar si timpul oamenilor este important. Eu am o parere personala proasta in legatura cu acest tip de institutii bazate pe mai multe experiente personale. Cu toate acestea am raspuns punctual pe baza unei experiente similare.

Utilizatorul, in caz ca se hotaraste sa faca sesizare ar putea tine cont de experienta mea si sa precizeze din start daca a citit sau nu instructiunile de folosire ca sa nu se dea vina pe el ---- "il mai pune si sa repare automatul". In caz ca automatul are intructiunile afisate pe el ar putea preciza acest lucru astfel incat sa nu fie acuzat ca nu a apasat un buton pentru a citi ce era afisat in fata ochilor dansului.

Multumesc pt raspunsuri.Banii i-am primit ieri, destul de repede raportat la nr de zile lucratoare, dar prea tarziu pt ce-mi trebuiau mie.La ANPC m-am gandit sa-i reclam si eu, dar presupun ca din moment ce s-a rezolvat problema, n-o sa mai fiu bagat in seama de ANPC.O sa ma interesez cum sa fac plangerea la BNR.Dupa cum am spus si in primul mesaj, nu ma intereseaza daunele, vreau doar sa se schimbe ceva.Intelegeam daca banca era inchisa, dar asa ...

Alte discuții în legătură

Frauda la bancomat vaall vaall Sambata 26.09.2915 am scos o suma mica de pe card si am constatat ca avansul se incarcase in cont ...In aceeasi zi dupa amiaza avand nevoie de bani pentru a ... (vezi toată discuția)
Supravegherea video a bancomatelor IoanaMaciuc IoanaMaciuc Buna seara In dimineata zilei de 27.07.2016 mama a dorit sa retraga suma de 3500 RON de la ATM. I-a aparut mesajul ca soldul este insuficient, desi avea pe ... (vezi toată discuția)
Am uitat banii in bancomat...ce e de facut? oana_lex82 oana_lex82 #-o Stiu ca e o situatie ff hilara daca n-ar fi grava..pt mine..am un copil mic si l-am lasat acasa cu o vecina..am venit in mare graba la bancomat, am facut ... (vezi toată discuția)