avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie pe caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie pe caz de boala

buna ziua!numele meu este marilena,am 53 de ani.am o mare nelamurire,care sperrrrr sa ma ajutati sa scap de ea! am lucrat 17ani si 3 luni dupa care m-am pensionat pe caz de boala,oferindumi-se gradul de invaliditate 2 si avand valoarea de 500 ron lunar.in 2013 la comisia de expertiza anuala m-i s-a dat gradul 3 din 2 cu o valoare a pensiei de 350ron lunar.in 2014 la comisia de expertiza m-i s-a dat inapoi gradul 2 cum a fost initial,dar valoare este de 350 ron lunar.intrebare mea este.este posibil asa ceva?gradul 3 de pensie si aiba aceeasi valoare cu gradul 2?si de ce?cum se calculeaza?eu normal ma asteptam sa am aceeasi bani adica 500 ron.va rog din suflet sa ma ajutati.va multumesc anticipat si astept cu mare nerabdare raspuns!
Cel mai recent răspuns: florentina2014 , utilizator 13:52, 3 Decembrie 2014
Banuiesc ca sunteti nascuta in 1961. Initial, cand ati iesit la pensie vi s-a acordat un stagiu potential ca si diferenta intre stagiul complet si stagiul realizat si de aceea pensia a fost mai mare. Cand s-a modificat in gradul 3 nu vi s-a mai acordat stagiu potential si de aceea pensia a scazut ( art. 62 al. 2 din Normele de aplicare ) Cand ati trecut din nou in gr. 2 nu vi s-a acordat stagiu potential deoarece, la varsta de 53 de ani, conf. lg. 263 / 2010 trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de 25 ani ca sa vi se acorde stagiu potential si de aceea pensia a ramas la 350 lei. (Daca nu va incadrati,nu vi se va acorda stagiu potential.
Pentru 1 an de stagiu potential se acorda 0,35 puncte.
Se aduna toate punctele realizate + cele din stagiul potential(daca este cazul).
Totul se imparte la stagiul complet - care pt. dvs e intre 32 ani sau 32 ani si 11 luni - in functie de luna in care sunteti nascuta. Rezultatul dat reprezinta punctajul mediu anual.Punctajul mediu anual inmultit cu valoarea punctului de pensie care e de 790,7=cuantumul pensiei. -asa se calculeaza pensia)
va multumesc din suflet pentru raspuns.eu nu stiu espre ce este vorba.daca trebuie va trimit deciile de pensionare.poate asa ma lamuriti mai bn.va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pe caz de boala florentina2014 florentina2014 buna ziua!numele meu este marilena,am 53 de ani.am o mare nelamurire,care sperrrrr sa ma ajutati sa scap de ea! am lucrat 17ani si 3 luni dupa care m-am ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate majoratã nesemnificativ la înrãutãþirea stãrii de sãnãtate Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu În situaţia gradului III de invaliditate, cu pierdere cel puţin pe jumătate a capacităţii de muncă, în condiţiile vârstei de 53 ani unei femei ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate hoanta_ilona hoanta_ilona Am cerut schimbarea gradului de pensie de la gradul 2 la gradul 3.Cu gradul 2 primeam 402lei indemnizatie.Acum cu gradul 3 voi primi 56 lei conform ... (vezi toată discuția)