avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager

va rog mult sa ma ajutati cu un sfat in privinta uzufructului viager,eu detin uzu viager al unui ap.propietar fiind fica mea,as dori sa aflu ce drepturi am eu si ce pot face ca sa dobindesc dreptul de a vinde fara acordul fiicei ,mentionez ca acest ap. l-am dobindit de la mama mea si la vremea cind s-au facut actele fiica mea erea minora eu platind mereu toate cheltuielile si imbunatatirile acestui ap.iar la ora asta fica mea nu doreste sa vindem ap. o pot obliga in vreun fel? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters42058 , utilizator 09:12, 2 Iunie 2009
dvs. aveti doar dreptul de folosinta asupra acestui apartament, nu si drept de dispozitie, in sensul ca vanzarea se poate face doar rpin vointa proprietarului, respectiv a fiicei dvs.
va multumesc ptr. raspuns,si va rog mult sa ma sfatuiti ce as putea face si ce drepturi am eu si ce drepturi are fiica mea,ea nu vrea sa contribuie cu nimic la cheltuielile acestui ap. cu toate ca este salariata si vrea sa ma faca sa parasesc ap. vrind sa-l vinda
fiica dvs.va trebui sa va respecte dreptul de uzufruct viager, acest drept va exista pentru tot restul vietii dvs.practic, aceasta nu are dreptul sa va indeparteze din apartament, si nici nu poate vinde apartamentul decat daca eventualul cumparator este dispus sa detina doar nuda proprietate, dreptul de folosinta si dispozitie pastrandu-l tot dvs. pe toata durata vietii. Deci, ideea este ca tot dvs. sunteti si acum in drept sa folositi apartamentul, nu fiica, aceasta urmand sa stapaneasca in fapt imibilul abia cand se va stinge dreptul dvs. , adica la decesul uzufructuarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile fiicei mele si cele ale parintilor mei morwe morwe as dori sa stiu daca eu ca si tutore legal al fiicei mele de 8 ani daca pot vinde sau inchiria ap primit de la parintii mei ,fiica mea este proprietarul ap ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca un contract de vânzare-cumpărare cu clauză uzufruct viager după decesul vânzătorului? luciia luciia O mătușă de a mea mi-a dat spre vânzare-cumparare apartamentul ei cu uzu- fruct. mătușa are o fiică dar nu vrea sa-i dea ei apartamentul. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Atac la contract v-c uzufruct viager nellyy nellyy Buna seara. Am o intrebare,desi pana in prezent eram sigura situatia mea,insa de ceva timp sora ma ameninta ca ma da in judecata,deoarece pretinde parte din ... (vezi toată discuția)