avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donație
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donație

Bună seara,

O nepoată vrea ca bunica ei să-i doneze o bucată de pământ. Bunica îi spune nepoatei că nu îi poate dona acel teren, deoarece un notar i-ar fi spus că în timpul vieții sale nu ar avea dreptul să doneze bunurile sale imobile.

Așa să fie, nu îți poți dona bunurile imobile ?

Vă mulțumesc.

Cel mai recent răspuns: Iancua1 , utilizator 10:08, 7 Decembrie 2014
Buna seara,
Se pot dona bunurile imobile.
Vă mulțumesc pentru răspuns.
un notar i-ar fi spus că în timpul vieții sale nu ar avea dreptul să doneze bunurile sale imobile.

Daca in timpul vietii nu poate, cand poate dona, dupa moarte ?

Mai sa fie.. cum sa nu poata ?.. draguta bunica, nu cred ca a inteles gresit :)
Vedeti dvs, nu e de ajuns ca nepoata sa vrea sa primeasca, important e ca bunica sa vrea sa ii dea.

Știam și eucă îți poți dona bunurile. Desigur, doar în timpul vieții. :D

Știu și faptul că bunicuța nu prea vrea să doneze nimic nepoatei.
Ultima modificare: Marți, 2 Decembrie 2014
ethel, utilizator
Stimat forumist,

Faptul că nepoata vrea ca bunica să-i doneze o bucată de pământ este bine, deoarece, într-un asemenea act, este necesară acceptarea.

Cât despre voința bunicii, este mai mult necesară. Și eu aș dori ca Bill Gates să-mi doneze o sumă considerabilă, dar nu are și nu poate avea nici o consecință juridică acest lucru.

Cu stimă.

Alte discuții în legătură

Succesiune sua geanus geanus buna ziua. Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: socrul meu a decedat in august 2015 in SUA. sotul a decedat in noiembrie 2015 , in ... (vezi toată discuția)
Intrebare act de mostenire, solutie de a evita succesiunea zulg zulg Buna ziua. Daca poate sa ma lamureasca cineva: Bunica mea detine un apartament pe numele ei. O casa la tara si pamant pe numele parintilor ei. Nu are ... (vezi toată discuția)
Donatie essteffan essteffan Buna ziua, In primul rand o sa multumesc anticipat tuturor celor care raspund la aceasta solicitare. Sotia mea a primit de la parinti o bucata de pamand ... (vezi toată discuția)