avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune SUA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune SUA

buna ziua.
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie:
socrul meu a decedat in august 2015 in SUA.
sotul a decedat in noiembrie 2015 , in Romania.
soacra mea a venit in Romania in noiembrie 2015 , traieste aici .
va rog spuneti -mi ce acte au fost necesare la notar pentru a face donatie sau imputernicire soacra mea unei nepoate care se afla acolo la NY si daca a fost obligatoriu necesar certificatul de deces al socrului inscris/ transcris aici in Romania ?
multumesc

Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 20:02, 23 Septembrie 2016
nu avea nevoie de nici un document anume...donatia este un act unilateral pe care persoana care doneaza nu trebuie sa se intrebe de nimeni daca-i da voie sa doneze sau daca poate sau nu sa dea imputernicire cuiva. Poate face ce vrea si cand vrea !
1. In primul rand soacra dumneavoastra dorește sa doneze un bun propriu sau comun cu defunctul său sot? Daca este propriu nu ar fi nicio problemă în a dona.
2. Unde se află bunul?
3. unde se afla persoana care primeste donația?
dacă soacra dvs doneaza un bun propriu și persoana căre primeste nu se află în România, aceasta din urmă trebuie să dea o procura la Consulatul României în țara unde se află și să imputerniceasca o persoană din România, inclusv donatoarea, sa semneze contractul de donație, aici la un notra public.
daca bunul este comun, dobândit în timpul căsătoriei cu defunctul său soț, trebuie dezbatute amebele succesiuni dupa soț si fiu.
Pentru aceasta trebuie transcris certificatul de deces al socrului dvs si în funcție de legea aplicabilă moștenirii să se dezbata succesiunea dupa acesta, dupa care după fiul ei.
Moștenitorii vor putea incheia contratul de donație apoi cum am spus mai sus.
mostenirea este acolo la NY.
Bunicii au un mostenitor de 9 ani .
o nepoata de sora din partea bunicai care este la NY a urmarit sa intre in posesia casei din NY.
cum ramane cu nepotul de fiu peste care s-a trecut?

raspunsul nu l gasiti aici, ci in SUA. Contactati un avocat de acolo. Legea nu este la fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire, succesiuni succesive. ce șanse are fiul meu (nepotul) să moștenească imobilul? geanus geanus Buna ziua.Va rog sa ma lămuriți in urmatoarea situatie: soacra mea a cumparat in urma cu 12 ani o casa .Era căsătorită cu socrul meu. Între timp au ... (vezi toată discuția)
Acte originale geanus geanus buna seara. va rog sa ma lamuriti intr-o problema. sunt mama unui baietel de 9 ani , al carui tata a decedat in noiembrie 2015. bunica traieste. refuza sa ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune (mostenire). GMarin GMarin Prezentare pe scurt: Socrii mei si doi copii (baiat si fata) casatoriti. In anul 1997 decedeaza fiul si ramin in urma sotia si o fiica a lor. In anul 1999 ... (vezi toată discuția)