avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM

Buna seara,
Acum 3 luni m-am angajat la o firma, semnand astfel contractul individual de munca.
La articolul "Durata muncii" scrie astfel:
Programul de lucru este de 8 ore/zi si 40 ore/saptamana de luni pana vineri, inclusiv, si este organizat potrivit Regulamentului Intern al Angajatorului. Programul de lucru poate fi modificat in mod stipulat in Regulamentul Intern. Salariatul este de acord si intelege ca programul de lucru poate fi prelungit la peste 8 ore pe zi, incluzand ore de lucru in timpul noptii si sambata si duminica, conform prevederilor din Codul Muncii.
Am intrebat ce inseamna lucru Sambata si Duminica si mi s-a spus ca este posibil ca in anumte cazuri urgente sa trebuiasca sa lucrez, nespecificandu-se ca ar putea fi un lucru permanent, iar programul meu sa se schimbe astfel incat sa servesc tari musulmane si sa respect programul si toate zilele libere din aceste tari si nu zilele libere din Romania.
Am cerut regulamentul de ordine interioara sa il citesc, insa mi s-a spus ca este in lucru.
Acum, am primit email in care mi s-a cerut sa lucrez in toate sarbatorile legale, inclusiv 1 Dec, Craciun, prima si a doua zi de Anul Nou, iar programul meu sa se modifice si sa lucrez de Duminica pana Joi in permanenta, cu specificatia ca macar 2 saptamani pe luna sa vin conform acestui program.
Puteti sa imi spuneti daca am posibilitatea legala sa refuz acest lucru fara sa ma dea afara?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:35, 3 Decembrie 2014
Nu va poate obliga nimeni sa lucrati in zilele de repaus saptamanal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata muncii in zile libere Avadrian Avadrian Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati intr-o dilema: Cum se plateste un angajat pentru munca prestata in zilele libere (Sambata, Duminica si sarbatorile ... (vezi toată discuția)
Zile libere ContSters74221 ContSters74221 salaraitii care prin natura locului de munca trebuie sa lucreze sambata sau duminica ,sunt indreptatiti sa primeasaca doua zile libere pt o zi lucrata in ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare mihaela david mihaela david cum se platesc orele suplimentare care sunt efectuate sambata sau duminica si in sarbatorile legale? cu 100% sau cu 200% (vezi toată discuția)