Vă rog să-mi răspundeţi la următoarea întrebare:
Am pierdut în 2011 rovigneta maşinii şi mi s-au făcut mai multe procese verbale contravenţionale la diverse perioade pentru care am făcut contestaţii la tribunale şi am încercat să dovedesc că am plătit-o.
Există o prevedere legală că pentru aceeaşi abatere se plăteşte doar o singură dată, chiar dacă s-au făcut mai multe constatări de organele de poliţie şi s-au emis procese verbale contravenţionale in perioada de valabilitate a rovignetei? După câte îmi amintesc, acest subiect a fost reglementat ca urmare a numeroaselor sesizări printr-o OG. care modifica Legea circulaţiei pe drumurile publice.
Care este această prevedere?
OG nr. 15/2002, actul normativ care reglementeaza rovinieta, a fost modificata prin Legea nr. 144/2012, publicata in Monitorul Oficial nr. 509 din 24 iulie 2012.
Legea, prevede ca fapta de a circula fara a detine rovinieta valabila constituie contraventie continua si se sanctioneaza doar cu amenda.
Actul normativ elimina din OG nr. 15/2002 prevederile care stabileau ca, pe langa amenda, cei care circula fara rovinieta trebuie sa achite si un tarif de despagubire.
In temeiul dispozitiei mentionate,soferii pot fi amendati doar o singura data intr-o luna daca circula fara rovinieta
Amenda rovigneta
raoul_stef
Buna ziua. Am o nelamurire si sper ca ma puteti ajuta : am primit de la executor judecatoresc o decizie de executare silita pentru un debit de 28 euro la ... (vezi toată discuția)
Rovinieta expirata
bvlad
Buna ziua. Am descoperit astazi 14 iunie ca mi-a expirat rovinieta in 8 aprilie. De atunci au trecut 2 luni si 6 zile timp in care am circulat prin fata unei ... (vezi toată discuția)