avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Acordare diurna
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Acordare diurna

Buna ziua,
Am doua situatii in care nu stiu cum acord diurna conform legislatiei si anume:
1- un sofer e plecat in cursa in tara si deplasarea lui dureaza 6 ore. Sunt obligat sa-i acord diurna?
2- un sofer pleaca in cursa in afara tarii si trece granita la ora 18:30. Ii acord diurna pt. ziua aceea? El nu are cum sa lucreze in afar tarii 12 ore in cazul asta in ziua de plecare.
Cel mai recent răspuns: genni , utilizator 15:07, 3 Decembrie 2014
Pentru fractiunile de timp care nu insumeaza 24 de ore, diurna se acorda astfel: 50% pana la 12 ore si 100% pentru perioada care depaseste 12 ore;
Ok, de la cate ore incepand pot acorda diurna?Si daca face doar doua ore?

Alt caz...daca face doua ore in Ungaria, cand vine din cursa si 8 in tara ii pot acorda doar diurna pe tara in ziua respectiva...sau cum calculez? Ex. pe data de 02.12. intra in tara la ora 03:00, apoi pana acasa mai conduce 6 ore care e diurna ce i-o acord?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, un angajat pleaca in data de 3.06 la ora 8 din bucuresti ... luminita29 luminita29 Buna ziua, Un angajat pleaca in data de 3.06 la ora 8 din Bucuresti cu destinatia Chisinau. Se intaorce pe 4.06 la Bucuresti la ora 23. Puteti sa ma ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. despre diurna externă am o întrebare. am ieșit ... Nicku_p Nicku_p Bună ziua. Despre diurna externă am o întrebare. Am ieșit din România azi la ora 10:00 în Ungaria. A doua zi m-am întors și am intrat în țară la ora ... (vezi toată discuția)
Calcul diurnă sofer mitu3252 mitu3252 Buna ziua si va multumesc pt răspunsul la întrebarea anterioara. Urmatoarea problema pe care nu o inteleg: diurnă externă de calculează la 24 ora din ... (vezi toată discuția)