avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Un angajat pleaca in data de 3.06 la ora 8 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Un angajat pleaca in data de 3.06 la ora 8 din Bucuresti ...

Buna ziua,

Un angajat pleaca in data de 3.06 la ora 8 din Bucuresti cu destinatia Chisinau. Se intaorce pe 4.06 la Bucuresti la ora 23. Puteti sa ma lamuriti va rog cum calculez diurna? Se va acorda diurna externa conform tabelului respectiv 130 lei sau se va acorda diurna interna? Multumesc
Cel mai recent răspuns: economist7 , utilizator 07:17, 23 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se acorda diurna externa. Pentru fracțiunile de timp care nu însumează 24 de ore, diurna se acordă astfel: 50% până la 12 ore și 100% pentru perioada care depășește 12 ore.
Ok si daca de exemplu (ca voi avea un caz) va pleca gen de pe 12.06 la ora 6 din Bucuresti , trece granita la ora 12 pe 12.06 dupa care se intoarce la bucuresti pe 14.06 la ora 22 si trece granita la intoarcere pe 14.06 la ora 14. In acest caz se va calcula 12.06 de la 6 la 12 sunt 6 ore interne si pe 14.06 de la 14 la 22 sunt 8 ore interne in total fiind 14 ore interne se acorda si diurna interna? sau nu se cumuleaza aceste ore?
acest răspuns util
Nu se acorda diurna interna, intrucat nu are delegatie in tara .
Buna dimineata! Am si eu o nelamurire in legatura cu calculul pentru deplasarea externa. Pentru deplasare externa de 48 ore si 12 minute se acorda diurna pentru 2,5 zile?

Multumesc!
acest răspuns util
Potrivit uzantelor intalnite in sectorul privat : Pentru fracțiunile de timp care nu însumează 24 de ore, diurna externa se acordă astfel: 50% până la 12 ore și 100% pentru perioada care depășește 12 ore.

Alte discuții în legătură

Acordare diurna genni genni Buna ziua, Am doua situatii in care nu stiu cum acord diurna conform legislatiei si anume: 1- un sofer e plecat in cursa in tara si deplasarea lui dureaza 6 ... (vezi toată discuția)
Diurne externe si interne!!! rraicu rraicu Buna! Am cateva nelamuriri legate de diurne. La diurna interna - daca persoana nu este in deplasare 12 ore , nu i se acorda. La diurna externa - daca sta in ... (vezi toată discuția)
Calcul diurna cealicu_ca cealicu_ca Salut, As dori sa stiu modul de calcul al perioadei pentru care se acorda diurna. Aliniatul 3 din articolul 7 din Hotararea nr. 518 din 10 iulie 1995 ... (vezi toată discuția)