avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Programare CO
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Programare CO

Programarea concediului la sfarsitul anului pt anul ce urmeaza este obligatorie? Efectuarea concediului in perioada programata este obligatorie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nataliaotilia , utilizator 14:52, 3 Decembrie 2014
Art. 148 C.mun.
(1) Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.
.....

Art. 149 C.mun.
Salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.
Multumesc! Am intrebat pt ca atunci cand a venit ITM-ul in control a solicitat doar programarea concediilor si nu a urmarit si daca s-a respectat aceasta programare, ideea a fost sa nu fie multe zile de concediu ramase nenefectuate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se face programarea concediilor de odihna pentru anul 2022 . ... florincristea07 florincristea07 Se face programarea concediilor de odihna pentru anul 2022 . Pentru o fracțiune de 10 zile de concediu luate consecutiv ,salariatul trebuie sa menționeze ... (vezi toată discuția)
Planificarea concediul de odihna adicoman22 adicoman22 Buna ziua! La noul loc de munca mi s-a cerut sa aduc o planificare privind zilele de concediul de odihna din anul viitor. Este obligatoriul sa aduc o ... (vezi toată discuția)
Cerere concediu Ing3ras Ing3ras Imi poate refuza seful cererea de concediu ? Si daca da, cate astfel de cereri in poate refuza ? Multumesc ! (vezi toată discuția)