avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Test paternitate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Test paternitate

Buna ziua, va rog indrumati-ma detaliat in demersul ce il voi avea de facut in urmatoarea situatie:
Dupa o relatie de 6 ani cu un tip in adolescenta, in primul an de facultate am ramas insarcinata, dupa care am decis de comun acord sa pastram copilul, inainte cu 4 luni de a se naste fetita, tatal a considerat ca nu poate face situatiei asa ca a ales sa ma paraseasca, prin lasitatea lui spunand chiar ca nu este el tatal fetitei. In spatele acestei minciuni si pentru ca omul a dat bir cu fugitii, atat eu cat si parintii mei ( din orgoliu prostesc) ne-am hotarat "sa-l lasam in plata Domnului" si da el este o cauza pierduta. Numai ca acum privesc altfel lucrurile, vreau ca el sa simta ca are un copil. Stiu ca trebuie facut un test de paternitate, insa el se opune. Indrumati-ma, va rog!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:28, 3 Decembrie 2014
Puteti cere testul si fara acordul lui. Patermitatea stabilita prin actiune in instanta nu presupune acordul tatalui. Dupa stabilirea paternitatii ii puteti cere si pensie alimentara insa numai pt ultimii 3 ani. Cam atat este tot ce puteti obtine. (+ dreptul copilului la mostenire dupa tatal sau-cand va fi cazul)

Art. 424 - Stabilirea paternităţii prin hotărâre judecătorească
Dacă tatăl din afara căsătoriei nu îl recunoaşte pe copil, paternitatea acestuia se poate stabili prin hotărâre judecătorească.

Art. 425 - Acţiunea în stabilirea paternităţii
(1) Acţiunea în stabilirea paternităţii din afara căsătoriei aparţine copilului şi se porneşte în numele lui de către mamă, chiar dacă este minoră, sau de către reprezentantul lui legal.
(2) Ea poate fi pornită sau, după caz, continuată şi de moştenitorii copilului, în condiţiile legii.
(3) Acţiunea în stabilirea paternităţii poate fi pornită şi împotriva moştenitorilor pretinsului tată.
Pentru a face testul am nevoie de saliva sau un fire de par, vedeti astea va trebui sa-le obtin, cum daca nu fara acordul lui?
:)
Buna ziua! Doamna, uitati-va atent la art 424 si o sa vedeti ca stabilirea paternitatii se poate efectua prin hotarare judecatoreasca. Nu aveti nevoie de saliva sau de parul fostului sot.
Sa stiti ca dupa aceasta actiune, el nu va simti ca este tata mai mult decat simte acum, insa dvs sigur veti simti ca acest copil are un tata pt ca veti fi nevoita sa ii cereti acordul in ce priveste copilul in multe cazuri.
Testul de paternitate costa destul si il veti plati dvs , urmand sa recuperati de la el daca aveti de unde. Daca nu vrea sa il faca, nu inseamna ca paternitatea nu se va stabili.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea paternitatii ancamargareta ancamargareta Mama minora (16 ani) doreste sa dea in judecata tatal major (20 ani) pt recunoasterea paternitatii. Mama minora si copilul se afla in intrtinerea parintilor ... (vezi toată discuția)
Drept de succesiune al unui copil nerecunoscut de tata dudu2000_ro dudu2000_ro Buna ziua!Un copil nerecunoscut legitim de catre tatal sau,decedat intre timp,are dreptul la a mosteni bunuri mobile si imobile apartinute acestuia!Multumesc ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui copilului din concubinaj, nerecunoscut la naștere. se poate face după decesul tatălui? Arthas Arthas Vreau sa trec copilul meu pe numele de familie al tatalui, deocamdata in certificat este trecut o linie la tata, tatal fiind decedat(tatal decedat mai are o ... (vezi toată discuția)