avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutoare umanitare ue
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutoare umanitare ue

sunt somer indemnizat de pe data de 8 sep 2014 cu un somaj de 398 lei.pot beneficia de acel tichet pentru ajutoare?daca da de unde sa iau tichetul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:19, 4 Decembrie 2014
Ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană pentru persoane defavorizate vor putea fi ridicate de la centrele desemnate de primării.
Alimentele se predau de la centrele desemnate de primării, pe baza cuponului nominal şi a buletinului de identitate.

Tichetele vor fi distribuite prin Poştă.

Potrivit H.G. nr. 799, din 19 septembrie 2014, pot primi ajutoare alimentare cei care se încadreazã în urmãtoarele categorii:
- familii si persoane singure cãrora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat, conform Legii nr. 416/2001;
- familii beneficiare de alocatie acordatã în baza Legii nr. 277/2010;
- somerii cu o indemnizatie de somaj de pânã la 400 de lei;
....
asta stiam,doar ca nu este specificata data la care se ia in considerare.de exemplu anul trecut au beneficiat acele persoane care erau in somaj la data de 31 mai.nu stiu anul acesta care este data.
Nu cred ca mai conteaza data, intrucat se întocmesc listele suplimentare în condiţiile prevăzute la art. 5 alin. (2) din hotărâre.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cupon alimente in programul operational ajutorarea persoanelor defavorizate GeorgetaAnca GeorgetaAnca Ca toti pensionarii cu pensii sub 400 lei am primit si eu un cupon pentru alimente ca ajutor de la Guvernul Romaniei si Uniunea Europeana. Din motive de ... (vezi toată discuția)
Ajutor alimentar ue pesticid pesticid Nu stiu daca am postat bine, dar as dori sa stiu daca ma mai pot inscrie la agentia de somaj pt. primire ajutor alimentar ue. N-am stiut ca, somer ... (vezi toată discuția)
Ajutoare alimentare filipf16 filipf16 Buna ziua ! Unde trebuie s-a ma adresez pentru a primi \'cupoane valorice pentru ridicarea ajutoarelor alimentare venite de la UE ? ,mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)