avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amenda
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amenda

se poate inregistra in contabilitate amenda luata de un angajat pe baza pocesului verbal?...asta dupa noul OG34/2009. se precizeaza despre combustibil , intretinere si reparatii...stie cineva ceva legat de amenda?
ce fel de amenda ?
#-o corect:e vorba de o amenda emisa de MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR...deci e vorba de o amenda rutiera.
Interesant ! Eu o vad asa : daca omul conducea in timpul serviciului, respectiv se poate dovedi ( si in citatia de la politie parca se scrie ora si locul ) asta, atunci ar putea fi decontata pe cheltuieli, dar nedeductibile . Desi , daca ma gindesc , ar fi trebuit sa fie suficient de atent ca sa nu ia amenda , nu ? Dar si la noi, la contabili, cind se da amenda pe societate, ar fi trebuit sa fim destul de atenti sa nu luam amenda ... :sorry:
Banuiesc ca nu e vorba de imputatie , ca in cazul asta , mai bine o plateste si ... basta !
este vorba despre o mica contraventie (adica nu s-a platit rovineta..sau cum se numeste ea).masina este pe firma ,iar conducatorul auto a incasat-o.
stiu ca daca ar fi sa o inregistrez in contabilitate este nedeductibila.Intrebarea mea este: o inregistrez?
Multumesc ,
Dvs. hotariti ....

Alte discuții în legătură

Asociatul unic si firma florens florens Buna seara. Sunt asociat unic la o firma pe care am inffintat-o si muncesc la ea si am venturi si cheltuieli , rog colegii in materie de legislatie contabila ... (vezi toată discuția)
Am voie sa inregistrez aceste cheltuieli ? iuli-ana iuli-ana firma detine o ambarcatiune la care calculez amortizarea si o consider nedeductibila deoarece nu obtin venituri cu ea, acum patronul vrea sa faca ceva ... (vezi toată discuția)
Platitor da / nu de tva mona_genes mona_genes care este diferenta dintre un platitor de fva si unul care este neplatitor ? In afara de faptul ca unul plateste , isr celalant nu tva , se diferentiaza si ... (vezi toată discuția)