firma detine o ambarcatiune la care calculez amortizarea si o consider nedeductibila deoarece nu obtin venituri cu ea, acum patronul vrea sa faca ceva reparatii si cheltuielile respective sa le inregistrez in contabilitate.
i-am spus ca nu se poate deoarece barca respectiva nu aduce venituri si a zis ca deoarece i-a banii din firma nu are cum sa-i justifice altfel asa ca v-a trebui sa inregistrez facturile respective.
cum ma sfatuiti sa procedez, e suficient ca i-am adus la cunostinta verbal sau trebuie sa-i fac comunicare scrisa, pot sa inregistrez facturile respective pe nedeductibile cu tot cu tva ?
Parerea mea este sa ii faci un mail in care ii spui ca d.p.d.v. legal acele cheltuieli nu sunt deductibile si deci vor fi impozitate. In caz ca va spune candva ca el nu a stiut ii vei arata mailul pe care l-ai trimis. Spune-i si la cat se ridica impozitul de plata in acest caz. Daca sunt pe firma poti sa le inregistrezi in conta dar pe cheltuiala nedeductibila inclusiv tva-ul.
Sunt considerate cheltuieli dedutibile toate cheltuielile inregistrate cu realizarea si comercializarea bunurilor , prestarea serviciilor sau executarea lucrarilor , daca sunt efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile.
inspeta , ambarcatiunea care o detineti nu genereaza venituri.Daca patronul Dmv doreste inregistrarea in contabilitate a acestor cheltuieli , inregistratile ca , cheltuieli nedeductibile....cheltuieli care participa la plata impozitului pe profit. Explicatii acest lucru si poate va intelege.
Control fiscal
iuli-ana
am avut control in urma caruia mi-a s-a spus ca voi avea contol de fond.
s-au legat foarte mult de faptul ca am 2 masini pentru folosite de administrator,de ... (vezi toată discuția)